Over Vrijdag

Begin bij ons en ga waar je wilt

Cultuur kun je zelf doen! Van leren toneelspelen tot zelf theater maken. Van muzieklessen volgen tot spelen in een orkest of popband. Van boetseren, schilderen en edelsmeden tot je eigen werk exposeren. Kortom, alles is mogelijk op het gebied van theater, muziek en beeldende kunst. Daar staat VRIJDAG voor. Je kunt elke dag bij ons terecht. Als je bij ons bent, ben je vrij om je verbeelding te prikkelen en je eigen creativiteit te ontwikkelen. Een prima vrijetijdsbesteding. De naam zegt het al: VRIJ-DAG. Bij ons is elke dag een vrije dag. Zelfs als je met je school of vanuit je werk hier komt. Wedden dat je er blij van wordt als je bij ons aan de slag gaat? En dat je nieuwe talenten in jezelf ontdekt? Iedereen heeft ongekende mogelijkheden. Wat je hier leert brengt je verder. Vandaar ons motto: begin bij ons en ga waar je wilt.


Waarom je bij VRIJDAG goed zit

Bij VRIJDAG werken de beste kunstenaars, muzikanten en theatermakers. Zij hebben jarenlange ervaring en zijn naast het lesgeven actief bezig met hun eigen kunst. Dat kun je zo zien als je een paar profielen van onze docenten bekijkt. Voor elk vakgebied hebben wij ook goed toegeruste werkruimtes, waar alles beschikbaar is wat je nodig hebt. De plek en de prima vakdocenten maken het mogelijk om het beste uit jezelf te halen. Bovendien ontmoet je andere mensen en krijg je de kans je werk te presenteren op onze podia of in onze expositieruimtes.


VRIJDAG is er voor iedereen die aan cultuur doet

Mede dank zij subsidie van de Gemeente Groningen kunnen wij zulke goede faciliteiten en docenten bieden voor een betaalbaar bedrag. Wij houden de prijzen bewust zo laag mogelijk. Onze inzet is dat aan cultuur doen voor iedereen bereikbaar is. Zie ook de mogelijkheden voor instrumenten lenen, oefenruimte gebruiken en fondsen.

Amateurkunstondersteuning

Dankzij subsidie van de Provincie Groningenondersteunt, stimuleert en activeert VRIJDAG ook de kunst en cultuur in de provincie Groningen in brede zin. Als provinciale organisatie richten we ons op amateurkunstbeoefening in diverse disciplines: beeldende kunst, design, theater, dans, muziek, literatuur en multidisciplinaire projecten. Wij bieden informatie, advies, deskundigheidsbevordering en hulp bij het opbouwen van netwerken. We geven elke amateurkunstenaar de kans zich online te presenteren en evenementen centraal te registreren op onze website. We geven de amateurkunstenaars podia in de stad Groningen (Concertzaal en Basement –Sint Jansstraat- en Theaterzalen – Noorderbuitensingel). Met PopGroningen ondersteunen we popmuzikanten in stad en Provincie Groningen. We organiseren evenementen zoals de Week van de Amateurkunst. Welke vraag je ook hebt met betrekking tot je kunstbeoefening, je kunt bij ons terecht! Meer informatie over amateurkunstondersteuning.

Cultuureducatie

Jong geleerd is oud gedaan, dat maakt aandacht voor cultuureducatie belangrijk. VRIJDAG organiseert onder de noemer 'Cultuur in de klas' talrijke workshops voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De inhoud van onze workshops sluit goed aan bij de thema's, onderwerpen of lessen waar je op school mee bezig bent. Daarnaast bieden wij ondersteuning voor scholen, leerkrachten en docenten. Ook stimuleren wij samenwerkingsverbanden tussen culturele instellingen en scholen. Culturele instellingen krijgen hier desgewenst advies. Onze adviesfunctie voor cultuureducatie kunnen we vervullen dank zij financiering van de Gemeente Groningen.