Vrijdag - Akoestische gitaarles

Akoestische gitaarles

Bijzonderheden

Leeftijd: vanaf 6 jaar. | Lestijden in overleg met de docent.

Nieuw! Voor kinderen van 7-12 jaar start dit voorjaar Muziek Instap. De beste eerste stap in de muziek die je kunt zetten, voor slechts 25 euro per maand. Check: bijvrijdag.nl/muziekinstap

Gitaarles in Groningen

Gitaar leren spelen is geweldig leuk. Je kunt het in je eentje doen, gitaar spelen met anderen en erbij zingen als je wilt. Noten leren lezen kan tijdens de gitaarles gebeuren en hoeft dus niet per se vooraf. Bij VRIJDAG krijg je gitaarles van heel enthousiaste en ervaren docenten: Thom Brouwer, Marcos Moragues en Bert Klok.

Akoestische gitaar

Een akoestische gitaar heeft geen elektronische versterking. Op deze gitaar kun je veel muziekstijlen spelen: pop, modern, Latijns-Amerikaans, Spaanse volksmuziek, renaissance, barok, et cetera.

Lang geleden werd deze gitaar veel in Spanje gebruikt, waardoor hij ook wel Spaanse gitaar wordt genoemd. De voorloper van de gitaar - de Vihuela - ontstond rond 1500.

Later werd de gitaar steeds populairder. En dat is geen wonder want hij is gemakkelijk mee te nemen. Bovendien kun je de gitaar gebruiken als begeleidingsinstrument, met akkoorden, maar je kunt er ook meerstemmige muziek op spelen, zoals bij de piano.

Overweeg je les te nemen, maar wil je eerst contact met de docent voor nadere informatie of een afspraak voor een proefles? Stuur dan een e-mail naar doen@bijvrijdag.nl en onze docent zal zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Muziekles met Muziekpakket

Meld je via de module op deze pagina aan voor akoestische gitaarles en je sluit dan automatisch een Muziekpakket af. Tot 21 jaar kost het Muziekpakket € 40,-. Vanaf 21 jaar kost het Muziekpakket € 60,-.

Cursisten met een Muziekpakket mogen o.a. gratis en onbeperkt meedoen aan alle samenspel-activiteiten. Bekijk hier de bands, ensembles en orkesten waar je aan mee kunt doen.

Muziekles zonder Muziekpakket

Buiten het Muziekpakket om kunnen we muzieklessen aanbieden tegen het reguliere tarief van één euro per minuut. Dus wil je een half uur individueel les per week, dan betaal je per les 30 euro (120 euro per maand). Neem hiervoor contact op via doen@bijvrijdag.nl.

Meer weten? Klik hier voor de tarieven of lees meer over muziekles bij VRIJDAG.

Subsidie op lesgeld

Wil je graag meedoen, maar kun je het niet betalen? Kinderen en jongeren kunnen hun cursus bij VRIJDAG vergoed krijgen via het Jeugdcultuurfonds. Kijk voor de voorwaarden op bijvrijdag.nl/subsidie.

Gitaar huren

Als je geen gitaar tot je beschikking hebt en je wilt er niet direct een kopen, dan is huren een uitkomst. Kijk hier voor informatie over het huren van een akoestische gitaar.

Alle doelgroepen Alle niveaus
Thom Brouwer, Marcos Moragues, Bert Klok
Sint Jansstraat 7
38 x op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag
€ 40,00 per maand
€ 60,00 per maand