Vrijdag - Klein Klassiek op de Dwergen

Klein Klassiek op de Dwergen
Noorderzon

Strijkersensemble van studentenorkest BRAGI

Vrijdag 24 augustus - 14.00-15.00

Bragi is een studentenmuziekgezelschap uit Groningen, bestaande uit drie geledingen, het grootkoor, orkest en a-capellakoor. Naast het uitvoeren van grote werken van componisten zoals Mahler, Dvorâk en Mendelssohn houden de leden zich ook graag bezig met kamermuziek, dus het spelen in kleinere bezetting. Op deze manier kunnen vele verschillende ensembles gevormd worden die kunnen spelen bij speciale gelegenheden. Vandaag speelt een strijkersensemble dat bestaat uit een aantal aanvoerders van het orkest. Voor hun is samenspel zeer belangrijk, aangezien zij de basis vormen van het orkest. We wensen u veel luisterplezier!

Strijkersensemble van studentenorkest BRAGI

Vrijdag 24 augustus - 16.00-17.00

Bragi is een studentenmuziekgezelschap uit Groningen, bestaande uit drie geledingen, het grootkoor, orkest en a-capellakoor. Naast het uitvoeren van grote werken van componisten zoals Mahler, Dvorâk en Mendelssohn houden de leden zich ook graag bezig met kamermuziek, dus het spelen in kleinere bezetting. Op deze manier kunnen vele verschillende ensembles gevormd worden die kunnen spelen bij speciale gelegenheden. Vandaag  speelt een strijkersensemble dat bestaat uit een aantal aanvoerders van het orkest. Voor hun is samenspel zeer belangrijk, aangezien zij de basis vormen van het orkest. We wensen u veel luisterplezier!

VRIJDAG Barokensemble i.s.m. Gli Limoncelli

Zaterdag 25 augustus - 14.00-15.00 uur

Leden van twee vooraanstaande Groninger Oude Muziekensembles werken samen in dit bijzondere gelegenheidsproject. Het VRIJDAG barokensemble van Tim Veldman en Gli Limoncelli o.l.v. JanKees Braaksma.

Blokfluitensemble Notenhout

Zaterdag 25 augustus -16.00-17.00 uur

Dat de blokfluit een ondergewaardeerd instrument is, bewijst dit ensemble maar weer eens. Ze spelen een aansprekend en uitgebalanceerd programma waarin de prachtige  samenklank van diverse typen blokfluiten mooi tot uiting komt. 

Jeugdstrijkensemble o.l.v. Josien Le Coultre

Zaterdag 1 september - 14.00-15.00 uur

Viooldocente Josien le Coultre is al jaren een begrip in Groningen. Deze middag staat ze met enthousiaste leerlingen en leden van haar Junior Orkest op de planken van de Dwergen.

Clarintes Unlimited

Zaterdag 1 september - 16.00-17.00

Klarinetorkest Clarinets Unlimited mag zich graag bewegen op het raakvlak tussen muziek en andere vormen van kunst. In ons Noorderzon- concert wordt verkend wat film en muziek elkaar te vertellen hebben. Er is een keuze gemaakt uit thema’s van bekende en minder bekende films, misschien niet altijd de nieuwste, maar wel uit films met de mooiste muziek. Want voor Clarinets Unlimited speelt muziek altijd de hoofdrol !

Clarinets Unlimited is een klarinetorkest uit Groningen. De naam geeft de onbeperkte mogelijkheden van de klarinet aan. In Clarinets Unlimited zijn de meeste klarinetsoorten vertegenwoordigd: van de kleine esklarinet tot de grote contra-alt en de nog grotere contrabasklarinet. Deze combinatie van klarinetten staat garant voor een unieke klank en maakt het mogelijk om steeds weer een gevarieerd programma te presenteren.

Alle doelgroepen Alle niveaus
Podium De Dwergen, Noorderzon
24 aug 18 - 01 sep 18
14.00 - 17.00 uur
gratis