Korreweg klassiek NNO

Korreweg Klassiek
Gratis openluchtconcert

Bijzonderheden

Presentatie: Eric Corton

Op vrijdag 30 juni wordt de Maand van de Amateurkunst op feestelijke wijze afgesloten. Op het Bernouilliplein in Groningen wordt voor de vijfde keer het festival Korreweg Klassiek gehouden. In de avond is er een groot openluchtconcert van het NNO. VRIJDAG doet voor het tweede jaar op rij mee met Korreweg Klassiek en verzorgt het voorprogramma met diverse amateurgezelschappen.

Programma

Overdag wordt het podium en het plein gebruikt voor een educatief programma voor basisscholen uit de wijk onder leiding van orkestleden en VRIJDAG docenten. Deze basisscholen doen ook mee aan Ieder Kind Muziek, het binnenschoolse muziekprogramma van VRIJDAG.

's Middags geeft Robert Ramaker een workshop aan een projectkoor dat bestaat uit mensen uit de Korrewegwijk. Dit koor bestaat uit 4 generaties (De jongste is 8 en de oudste deelnemer is 93!). Het koor krijgt een workshop in samenzang.  

Het voorprogramma van het openluchtconcert wordt verzorgd door VRIJDAG met diverse amateurgezelschappen:

  • 19.15 Tim Nobel 
  • 19.30 Groninger Kinderkoor
  • 19.45 Klarinet ensemble VRIJDAG
  • 20.00 Showband Excelsior Groningen

Om 20.15 wordt het openlucht concert van het NNO geopend door burgemeester Peter den Oudsten. Het NNO brengt een gevarieerd programma, van Tsjaikovski via Gershwin en Bizet naar de popklassieker Wonderwall van Oasis. Jazzzangeres Fay Claassen zorgt voor  de nodige jazzy tonen. De presentatie van het openluchtconcert is in handen van Eric Corton.

Over Korreweg Klassiek

Korreweg Klassiek is ontstaan uit een idee van wijkbewoners. Op de wijkstemdag op 1 juni 2013 is er massaal op Korreweg Klassiek gestemd en zijn er middelen ter beschikking gesteld om de eerste editie te realiseren! Het evenement, eerst bestemd voor de bewoners van de Korrewegwijk, trekt inmiddels uit de hele stad en omgeving enthousiaste bezoekers. Onder het motto; “Van jong tot “Olle Grieze” werkend of student: muziek is een bindend element” en dat heeft zich uitbetaald in een unieke gebeurtenis.

Alle doelgroepen Alle niveaus
Bernoulliplein
vrijdag 30 jun 17
19.00 - 22.00 uur
gratis