Caucasica 2

Caucasica

Bijzonderheden

AANVANG CONCERT: 15.00 UUR

KAUKASISCHE KLANKEN

Voor het eerst sinds het bestaan van beide koren geven Caucasica uit Groningenen het Kaukasisch Mannenensemble uit Leek een ​dubbelconcert​met liederen uit de Kaukasus en Rusland. In een mystieke setting nemen beide koren de luisteraar mee naar een sprookje over een jonge bruid, een bedrogen minnaar, gevaarlijke krijgers uit de Caucasus, ontluikende lente en eeuwige vriendschap.


Dirigent van de beide koren is ​Yuri Makarov​. Yuri Makarov​ ​studeerde viool en zang in Tbilisi (Georgië) en in Jerevan (Armenië) en was tot zijn komst naar Nederland in 1993 werkzaam als violist in Tbilisi. Yuri is als docent verbonden aan VRIJDAG in Groningen. Als violist maakt hij onder andere deel uit van het Noordelijk Bach Consort. Hij is tevens werkzaam als vioolbouwer.


Het gemengde koor ​Caucasica​ uit Groningen brengt liederen ten gehore uit Georgië, Armenië en Rusland, gekenmerkt door intrigerende harmonieën en melodieën. Thema’s van de liederen zijn verlangen, heimwee, natuur, liefde – maar ook religieuze liederen, dansliedjes, stoere mannenliederen en weemoedige vrouwenliederen behoren tot het repertoire van Caucasica. Sommige liederen worden begeleid door typisch Kaukasische muziekinstrumenten zoals de panduri en de doli. Caucasica bestaat in 2018 twintig jaar.


Het repertoire van het ​Kaukasisch Mannenensemble ​uit Leek bestaat eveneens uit Georgische, Armeense en Russische liederen – maar dan net even anders dan bij Caucasica. Veel muziek uit de Kaukasus is specifiek voor mannen geschreven: broederschap, strijdliederen, liederen waarin de woeste natuur van de Kaukasus te horen is. En religieuze liederen krijgen door de mannenzang van dit achtkoppige ensemble een bijna magische sfeer.


Te gast bij het concert is de jonge pianist ​Andrei Makarov. ​Andrei Makarov (15) is een talentvolle pianist en heeft al meerdere prijzen gewonnen; zo won hij in 2015 de eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

 

Alle doelgroepen Alle niveaus
VRIJDAG Concertzaal St. Jansstraat 7
zondag 11 mrt 18
Tickets