Theater 10-12

Theater voor kinderen

Theater voor kinderen t/m 9 jaar

Ervaar samen met onze bevlogen theaterdocenten de mooie, spannende, verdrietige, grappige en meest gekke theater avonturen bij jou om de hoek, in de wereld én in je eigen hoofd.

Met verbeelding en fantasie kunnen we allemaal iets nieuws verzinnen. Maar wat als we die verzinsels gebruiken om theater te maken? We gaan de vloer op en ontdekken hoe ver onze fantasie ons brengt. Alles is mogelijk! Je leert niet alleen theatermaken, maar ook samenwerken en je ontdekt de leukste kanten van toneelspelen.

Voor kinderen tot en met 9 jaar zijn er veel verschillende mogelijkheden. Voor kleuters biedt VRIJDAG theaterlessen op de dinsdag en voor kinderen vanaf 8 jaar is er de theaterroute Verbeelden waarbinnen je een korte voorstelling gaat maken in het decor van een voorstelling van Het Houten Huis in Martiniplaza!

Ook bieden we een korte basiscursus theater: een kennismakingscursus voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar. Of kom naar de Vrije Inloop voor kinderen op woensdagmiddag en maak kennis met beeldende kunst, theater en muziek!

Activiteiten

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek, theater en beeldende kunst

Theater voor kinderen 10-12 jaar

Voor de leeftijd 10 - 12 jaar biedt VRIJDAG een uitdagend programma waar het maken en spelen van voorstellingen het uitgangspunt vormt. Binnen de verschillende projecten die in de theaterroutes worden aangeboden, worden kinderen gestimuleerd om theater te maken vanuit hun eigen nieuwsgierigheid en fascinaties. Wat raakt je, maakt je boos, blij, verdrietig of nieuwsgierig? En hoe kunnen we daar theater van maken?

Binnen onze route Beleven wordt een voorstelling gemaakt die speelt in het decor van Het Houten Huis in Martiniplaza. Vervolgens maken we geïnspireerd door de grote verhalen uit de Griekse oudheid een voorstelling.

Ook is er de kans voor kinderen van 10 - 12 jaar om mee te spelen in de wintervoorstelling van VRIJDAG, een muziektheatervoorstelling met alle leeftijden die in december speelt voor publiek.

VRIJDAG biedt daarnaast de route Trainingsacteren voor kinderen. Je verdiept je in een bepaald personage, waardoor je in verschillende situaties zo geloofwaardig mogelijk kunt reageren. Binnen deze route doe je mee als simulatiepatiënt bij het UMCG.

Activiteiten

Vrije inloop 4-12 jaar: muziek, theater en beeldende kunst

Route 10/12 jaar BELEVEN

Route 10/12 jaar BELEVEN (Helpman)

Wintervoorstelling

Route Techniek en Vormgeving 10-20 jaar

Korte basiscursus theater 8-12 jaar op woensdag

Korte basiscursus theater 8-12 jaar op donderdag