Noorderzondag -2016

VRIJDAG op Noorderzon

Ook dit jaar is VRIJDAG weer op Noorderzon. Zo staat onze Space Shuttle klaar voor vertrek, spelen we de voorstelling Klaagfest en programmeren we de bands op Podium Zuid tijdens Noorderzondag.

VRIJDAG Space Shuttle

Vrijdag 18 augustus t/m zondag 27 augustus

Reis mee in de VRIJDAG Space Shuttle! Je stapt met een aantal passagiers in de VRIJDAG Space Shuttle en beleeft een spannend avontuur op je reis door het heelal. Onderweg beleef je van alles en je onderzoekt hoe je kan overleven daar boven. Je krijgt een belangrijke opdracht mee voor terug op aarde.  In het Space Atelier maak je een boodschap die je meegeeft aan de Space Shuttle die op Noorderzondag definitief de lucht in gaat: READY TO GO!

Het volgende Space Station is het VRIJDAG Schilderatelier. Geïnspireerd door wat je in de ruimte hebt gezien en meegemaakt ga je aan de slag. Wat heb je in de ruimte gezien alleen sterren, een UFO of ook een maanmannetje……schilderen maar!

clubVRIJDAG speelt Klaagfest

Dinsdag 22 augustus t/m zondag 27 augustus

We klagen ongegeneerd graag en veel.  Over het weer, het Nederlands elftal en hondenpoep.  Terwijl we eigenlijk best tevreden zijn met ons leven. Gemiddeld geven we het een 8-.  Maar waarom klagen we eigenlijk? Om grip te houden op wat ons overkomt? Uit een gevoel van onmacht wellicht, gevoed door wat we via media meekrijgen? Klagen is daarbij ook een vorm van vrijheid. Niet overal is vrijuit klagen zomaar toegestaan. Klagen is zo een onwijs voorrecht!

Daarom brengt clubVRIJDAG met Klaagfest een heuse ode aan het klagen. Om te vieren dat wij kunnen en mogen klagen!  Dat doen we met spannende performances die aanzetten tot een frisse blik op onze klaagverslaving. Zo graven we in het klagen en onderzoeken we nut en noodzaak van onze klaagcultuur. 

Podium op Zuid

Zondag 27 augustus

Kom op Noorderzondag (27 augustus) naar Podium Zuid en geniet van muziek met een drive!

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, zorgt in samenwerking met onze zusterinstelling uit Oldenburg én POPgroningen voor een geweldig muziekfeest op Podium Zuid.

Kom kijken en luisteren naar de winnaars van de VRIJDAGpopband contest, aanstormende bands uit de regio en onverwacht spektakel uit Oldenburg. Kinderen, jongeren en volwassenen spelen een verrassende mix van popcovers en eigen werk.

LINE-UP

13.10 - 13.30 VRIJDAGkinderpopkoren en de Swingkids

13.40 - 14.10 Jupiter

14.20 -14.40 VRIJDAGpopkoor

14.50 - 15.05 Yrsa

15.20 - 16.00 M-Band (Big Band Oldenburg)

16.10 - 16.40 Facecard

17.00 - 17.45 Boyz in the Woods