Muziek Instap banner

Muziek Instap

Dit voorjaar gaan we van start met een nieuwe muziekroute voor kinderen van 7 tot 12 jaar: Muziek Instap. Met Muziek Instap krijg je een brede muzikale ontwikkeling. Je krijgt samen met andere kinderen les op je instrument en leert veel over samen muziek maken, nieuwe muziek maken, improviseren, dirigeren, luisteren naar muziek en presenteren.

Na een aantal instrumentale lessen krijg je les samen met kinderen die andere instrumenten bespelen. Tot de zomer ga je aan de slag met een grafische partituur en tegenstellingen zoals hard-zacht, hoog-laag en kort-lang. Ook werk je toe naar een presentatie tijdens de laatste LABweek in juni.

Kortom: een mooie eerste stap in je muzikale ontwikkeling!

Voordelen
Muziek Instap biedt kinderen dezelfde voordelen als het Muziekpakket van VRIJDAG.

  • Instrumentale muziek- of zangles;
  • Gratis meedoen aan alle bands, ensembles, koren en orkesten;
  • Gratis gebruik van de oefenruimtes;
  • Gratis meedoen aan de 3 lab-weken;
  • Presenteren op (VRIJDAG)podia.

In plaats van voor 40 euro per maand (Muziekpakket) is Muziek Instap nu beschikbaar voor slechts 25 euro per maand

Wanneer welk instrument?
Bij Muziek Instap kies je voor het instrument waar je les in wilt hebben. De instrumentale lessen zijn steeds op dinsdag, woensdag en donderdag van 16:00 tot 16.30 (7-9 jaar) en 16.30 tot 17:00 uur (10-12 jaar).

Dinsdag: akoestische gitaar, accordeon, contrabas, drum, elektrische gitaar, fagot, fluit, orgel, piano, saxofoon, viool en zang.

Woensdag: akoestische gitaar, blokfluit, drum, harp, hobo, piano, saxofoon, trombone, trompet en zang.

Donderdag: akoestische gitaar, cello, drum, elektrische basgitaar, elektrische gitaar, fluit, hoorn, klarinet, ontdek je instrument*, piano, trompet, viool, zang.

Muziek Instap afsluiten? Kies een dag en een instrument en stuur een e-mail naar muziekinstap@bijvrijdag.nl of bel 050 - 305 1461.

*bij Ontdek je Instrument krijg je in plaats van les op één instrument les op verschillende instrumenten om erachter te komen welke het beste bij jou past. Kies je voor de route Ontdek je Instrument dan heb je les op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur

LABWEKEN: Muziek Instap Promo

In de LABweken kun je kennis maken met de Muziek Instap. Tijdens de Muziek Instap Promo ga je aan de slag met een grafische partituur. Wist je dat er meer manieren zijn om muziek op te schrijven? Bedenk je eigen muzikale taal en teken die op een XXL doek. Telkens wordt er zo een stukje muziek toegevoegd en ontstaat er een door vele “componisten “ gemaakte compositie. Ook ga je met allerhande voorwerpen de “grafische partituur” muzikaal interpreteren op jouw eigen manier.

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag tijdens de LABweken van 16.00 – 17.00. Voor elke dag kan je je los inschrijven.

Afbeelding: Yoko Heiligers