Vervolgcursus _fotografie _Cees _van _Alten

Fotografie voorjaar 2017

Say cheese! Dit voorjaar organiseren we veel uiteenlopende workshops over fotografie. Wil jij leren fotograferen of ben je al een gevorderd fotograaf? Kijk dan eens tussen de onderstaande cursussen of neem contact op.

Daarnaast hebben we ook nog eens vijf gepassioneerde fotografen uitgenodigd voor een nieuwe lezingenserie over landschapsfotografie en houden we gekoppeld daaraan een fotowedstrijd. Genoeg te doen dus!

Basiscursus

Wil je kennismaken met de technische en inhoudelijke kanten van digitaal fotograferen, dan kies je voor de basiscursus.

Bijzondere fototechnieken

In de korte cursussen leer je bijzondere technieken van fotograferen zoals strobist flitsen, portret- en landschapsfotografie. In de workshops wordt fotografie met grafische technieken gecombineerd.

Camera-eisen

Het is van belang dat je over een eigen fotocamera beschikt waarop handmatig de ISO-waarden, scherpte, diepte en tijd ingesteld kunnen worden.

Cursussen

Strobist Flitsen

Henny B. Stern 
4 keer op woensdag | start 10 mei | 19.30-22.00u | € 90

Strobist is een verzamelnaam voor het creatief werken met opzet/reportageflitsers. Je gebruikt de flitsers los van je camera en meestal in combinatie met het bestaande licht.

Portretfotografie in de studio
Cees van Alten
4 keer op dinsdag | 19.30-22.00u | start 16 mei | € 90

Lezingen

Naast bovenstaande cursussen organiseren we dit voorjaar ook een lezingenserie over fotografie met als titel Het Land Voor Mij... Gerenommeerde fotografen vertellen in tijdens de lezingen over landschapsfotografie. Gekoppeld aan de lezingen houden we ook een fotowedstrijd.

Lezing Scarlett Hooft Graafland

Donderdag 11 mei | 20.00-21.30u | € 7,50
(€ 5,- voor studenten en cursisten bij VRIJDAG)

Hoe komen exotische culturen, sculptuur en fotografie samen in pakkende foto's?

Scarlett Hooft Graafland (Maarn 1973) is opgeleid als beeldhouwer en creëert tijdelijke sculpturen in vaak onherbergzame gebieden. De foto's die ze van deze installaties maakt zijn niet bedoeld als documentatie van het proces, maar zijn het eindresultaat van elk project.

Lezing Hans van der Meer
Donderdag 8 juni | 20.00-21.30u | € 7,50
(€ 5,- voor studenten en cursisten bij VRIJDAG)

Wat is de 'Van der Meers methode'?

Na de MTS voor Fotografie en de Rijksademie voor beeldende kunsten in den Haag publiceerde hij in 1987 zijn eerste fotoboek: Quirk of Fait, met straatbeelden uit Roemenië. Voor deze serie ontving hij in datzelfde jaar een World Press Fotoprijs in de categorie: Daily Life.