Vrijdag - Guitar Power: Gypsy Jazz

Guitar Power: Gypsy Jazz
Special Guest – Paulus Schäfer

Op zondag 25 maart geeft Paulus Schäfer een masterclass Gypsy-gitaar. De workshop wordt afgesloten met een concert van Paulus Schäfer, Jan Kuiper en Digmon Roovers.

Programma

  • 14.00 – 16.00 uur Masterclass Gypsy Gitaar
  • 16.00 – 16.30 uur Pauze
  • 16.30 – 17.30 uur Concert met Paulus, Digmon en Jan

Gypsy Jazz

Gypsy Jazz is een muziekstijl die ontwikkeld en vernieuwd is door Django Reinhardt. Reinhardt is een virtuoze Sinti gitarist die ondanks een handicap (veroorzaakt door brandwonden aan zijn linkerhand) een unieke nieuwe en virtuoze speelstijl ontwikkelde. Dat deed hij rond 1940 in Parijs met zijn ensemble Hot Club du France.

"Wat Django allemaal met twee vingers kon spelen, kunnen de meeste gitaristen niet eens met vier!"

Paulus Schäfer 

Paulus Schäfer (1978) is één van de meest getalenteerde Gipsy Jazz gitaristen van Nederland en wordt in de Gipsy Jazz scene breed erkend. Geboren in de Nederlandse Sinti-gemeenschap, leert hij al op vroege leeftijd gitaar spelen. Hij leert door te luisteren naar zijn idool Django Reinhardt en andere grote Sinti-gitaristen.

Schäfer leert het meest van Wasso Grünholz en Stochelo Rosenberg, twee legendes binnen de Sinti-gemeenschap. Ze stimuleren hem vooral om zijn eigen unieke sound te ontwikkelen. Benieuwd naar deze sound? Doe mee met de workshop en kom naar het concert!

Alle doelgroepen Alle niveaus
Sint Jansstraat 7, Groningen
zondag 25 mrt 18
14.00 - 17.30 uur
€ 21,00
Aanmelden