Vrijdag - Expositie C'mon C'mon Cameleon!

Expositie C'mon C'mon Cameleon!

We zijn trots dat Henrik Kröner van 9 maart t/m 25 mei exposeert in De Kelder van VRIJDAG!

C'mon C'mon Cameleon!

Kröner is schilder en een belangrijk aspect in zijn werk is kleur. Tijdens de expositie zal hij een nieuwe serie werken tonen die geïnspireerd zijn op de kleurentheorie van de Duitse romanticus Philipp Otto Runge.

Runge is de uitvinder van de kleurenbol. De evenaar van deze bol is de bekende kleurenschijf met de primaire kleuren rood, geel en blauw. De polen van de bol zijn zwart en wit. Het resultaat van deze uitvinding is een rijker model voor kleurweergave.

Kröner gebruikt allerlei technieken en materialen in zijn schilderijen. Meestal schildert hij op katoen met een fijn ruitjespatroon. In zijn werken wordt een spannend spel gespeeld met kleur, ritme, abstractie en figuratie.

Workshop Associatief tekenen

Op 7 april zal Kröner tijdens de tentoonstelling een twee uur durende workshop Associatief tekenen verzorgen. Kröner zegt hierover:

"Naast mijn kunstenaarschap ben ik drummer. Drummen en schilderen gaan mooi samen. Vandaar dat ik een drum-/tekenworkshop heb bedacht. Ik ga verschillende korte en middellange improvisaties spelen. Ieder lied heeft zijn eigen karakter en stemming. Klanken, kleuren, patronen. Warm, koud, rond, hoekig. Vloeiend of juist staccato...

De deelnemer wordt uitgedaagd om tekeningen te maken, geïnspireerd op de ritmes die gespeeld worden."

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.30 - 13.00 uur

Let op: De Kelder is gesloten tijdens feestdagen en vakanties.

Henrik Kröner

docent

Alle doelgroepen Alle niveaus
Henrik Kröner
Walstraat 34
09 mrt 18 - 25 mei 18
Zie "Bijzonderheden"
gratis