Catch

Expositie Catch
Opening 15 december 16.00 uur

Bijzonderheden

De opening is op 15 december om 16.00 uur.

Kunstenaar Geert Bartelink (Apeldoorn, 1981) exposeert van 11 december 2017 tot en met 19 januari 2018 in De Kelder bij VRIJDAG.

Openingstijden

Maandag  t/m vrijdag: 9.00 - 22.00 uur
Zaterdag: 9.30 - 13.00 uur
Let op: gesloten tijdens de Kerstvakantie (24-12-2017 t/m 7-1-2017)

Catch

“De voorwerpen en rommel waarmee we ons omringen zijn de letterlijke bouwstenen voor mijn schilderijen en tekeningen. In mijn uit de hand gelopen stillevens stapel ik met deze vaak betekenisloze gebruiksvoorwerpen totdat er composities ontstaan.

Bijna alles kan een aanleiding zijn voor een schilderij, een lamp of een bloempot uit mijn huis, rommeltjes die in het atelier rondslingeren of afval die op een hoek van de straat bij elkaar geveegd ligt.

Als een archeoloog creëer ik verhalen aan de hand van spullen uit de wereld om ons heen.

De verhalen die ik vertel zijn fictief, ze ontstaan tijdens het schilderen. Ik woeker met vormen, kleuren en beeldcitaten uit de (kunst)geschiedenis totdat heden en verleden, fictie en werkelijkheid met elkaar verweven raken. Op deze manier ontstaan er onverwachte associaties.

Zo kan het zijn dat er een sater uit een klassiek Italiaans schilderij tussen de afgedankte rommel van het bacchanaal van gisteren ligt, of dat er dieren uit Middeleeuwse miniaturen ronddwalen in door mensen verlaten landschappen.

Soms stapel ik de rommel op tot er een wankel bouwwerk ontstaat dat in een volgend werk onder zijn eigen gewicht instort. Of ik stoot tijdens het schilderen per ongeluk een pot verf om en er ontstaat een kolkende verfzee die alles wegspoelt.

In een aantal recente schilderijen hangt de rommel als een goeie dagvangst druipend van de verf in een vissersnet bij elkaar. Of misschien is het wel een verzameling van waardeloze bezittingen die door een spinnenweb bij elkaar wordt gehouden.

Het tekenen en schilderen zijn voor mij een manier om te reflecteren op kleine en persoonlijke, maar ook op grote maatschappelijke thema’s.”

- Geert Bartelink

Alle doelgroepen Alle niveaus
De Kelder, Walstraat 34
11 dec 17 - 19 jan 18
Zie "Bijzonderheden"
gratis