Voorbeeld Allochtoon

De Voorbeeld Allochtoon Theatershow

De Voorbeeld Allochtoon Theatershow is een inspirerende, humoristische en ontroerende voorstelling over vooroordelen, discriminatie, het najagen van ambities en vooral doorzettingsvermogen.

Op het podium staan allochtonen (kan dat woord eigenlijk nog wel gebruikt worden? De show geeft er een verrassend antwoord op!), mensen van vlees en bloed, die hun persoonlijke verhaal vertellen. Soms wrang, soms vervreemdend en verrassend, vaak uiterst humoristisch, maar altijd energiek en hoopvol.

De verhalen tonen een beeld van een multiculturele samenleving die zoekt naar vormen van zelfliefde, verbinding en wederzijdse acceptatie. Het anders zijn wordt niet uit de weg gegaan, maar juist benoemd, onderzocht en vooral gevierd. De show is een feest, in alle opzichten. Behalve inspiratie en entertainment biedt deze voorstelling ook inzicht: de show zal je blik op de wereld blijvend veranderen. Of je nou autochtoon of allochtoon bent.

George Arakel kwam in 1997 samen met zijn moeder en zus als asylzoeker naar Nederland. Toen ze in 2000 een verblijfsvergunnning kregen en verhuisden naar Stadskanaal kreeg hij met (alledaags) racisme en groepen neonazi's te maken. Hij raakte verbitterd, ging de straat op en werd de typische allochtone straatjongen, crimineel, perspectiefloos en wantrouwig. Hij vroeg zich af: 'is dit hoe ik wil leven?' Het antwoord was een eenduidig 'nee'. In 2011 gooide hij het roer 180 graden om.Hij besloot zijn verbitterdheid, ervaringen met racisme, zijn verleden op straat en de huidige spanningen in de samenleving te gebruiken om niet alleen zichzelf, maar vooral Nederland vooruit te helpen. Zijn droom ''Voorbeeld Allochtoon'' was geboren, een platform dat allochtone jongeren de gelegenheid wil bieden hun verhalen van tegenslag en nadrukkelijk ook veerkracht en ambitie met een breed publiek te delen.

Alle doelgroepen Alle niveaus

Kaarten bestellen Uitverkocht! Binnenkort beschikbaar

Kaarten zeer binnenkort verkrijgbaar.