Vrijdag - Cursus Figuratief schilderen

Cursus Figuratief schilderen
instroom mogelijk

Bijzonderheden

Materialen beschikbaar in de les.

In deze schildercursus kun je met verschillende materialen werken, zowel acryl- als olieverf is voorhanden. Olieverf is prachtig en lekker smeuïg. Het blijft lang vloeibaar, dus je kunt er de hele les mee doorwerken. Acrylverf droogt juist heel vlot, waardoor je snel meerdere lagen over elkaar heen kunt zetten.

Wie voor het eerst schildert, kan in deze schildercursus veel basiskennis opdoen aan de hand van verschillende opdrachten. Zo schilder je bijvoorbeeld een stilleven naar waarneming, maar er kan ook aan de hand van foto's worden gewerkt. Portretschilderen en landschappen komen eveneens aan de orde in de schildercursus, al naar gelang je eigen interesse.

Wanneer je al schilderervaring hebt, kun je uiteraard naar opdracht werken, maar schilderen vanuit je eigen ideeën wordt zeker gestimuleerd. Je krijgt tijdens de schildercursus veel individuele begeleiding en bovendien is er volop ruimte voor specifieke vragen en wensen. Hoe creëer je diepte, hoe laat je iets er driedimensionaal uitzien op het platte vlak? Wanneer is een compositie in evenwicht? Er zijn verschillende manieren om een schilderij op te bouwen en die komen zo veel mogelijk aan bod. Daarvoor geldt dat de ene manier niet beter is dan de andere; het is uitvinden wat jouzelf het beste ligt!

Schildercursus in Groningen

Ben je benieuwd naar de andere schildercursussen bij VRIJDAG in Groningen? Kijk dan hier voor ons hele cursusaanbod schilderen.

Erica Scheper

docent

Volwassenen Beginnen Gevorderd Vergevorderd
Erica Scheper
Walstraat 34
16 x op maandag
17 sep 18 - 21 jan 19
19.30 - 22.00 uur
€ 360,00