museum Nolde Seebull

Kunstreis in Hemelvaartweekend: Te gast bij Emil Nolde
nog enkele plaatsen beschikbaar!

VRIJDAG organiseert een busreis naar het woonhuis van Emil Nolde. In het huis is nu een museum gevestigd gewijd aan deze invloedrijke expressionistische schilder. Dit jaar wordt de 150e geboortedag van Emil Nolde gevierd met een expositie van zijn late werk. Door zijn ligging is het museum lastig te bereiken met het openbaar vervoer, dus grijp deze unieke kans! Verder staat een bezoek aan Sleeswijk en Lübeck op het programma; steden met een rijke cultuurhistorie.

Dag 1, donderdag 25 mei - Sleeswijk

De havenstad aan de Oostzee heeft o.a. een interessante kunst- en archeologie collectie in het Schloss- en Vikingmuseum.

Dag 2, vrijdag 26 mei – Seebüll en Tønder

De dag besteden wij aan bezoek bij Nolde’s huis en tuin. We gaan ook naar een kunstcollectie in Tønder. In deze plaats net over de grens maken we kennis met de Deense cultuur en het landschap.

Dag 3, zaterdag 27 mei - Lübeck

De hoogtepunten van deze middeleeuwse Hanzestad verkennen we tijdens een wandeling (optioneel). Daarna is er tijd om de stad zelfstandig te ontdekken met een bezoek aan bijvoorbeeld kerken en musea.

Kosten:€ 300 p.p.
Op basis van 2 p. kamer. Toeslag 1 p. kamer € 75.

Inbegrepen: vervoer met touringcar, 2x overnachting met ontbijt in een hotel in Hussum, toegangskaarten Nolde-museum, uitgebreide informatie voorafgaand de reis.
Niet inbegrepen: overige maaltijden, verzekeringen en entrees. Optioneel rondleiding in Lübeck.

Interesse? Meld je aan via de website of mail naar doen@bijvrijdag.nl

 

Volwassenen Alle niveaus
Walstraat 34
0 x op donderdag, vrijdag, zaterdag
25 mei 17 - 27 mei 17
07.00 - 22.00 uur
€ 300,00