Vrijdag - Lezing Hans van der Meer

Lezing Hans van der Meer

Bijzonderheden

€ 5,- voor studenten en cursisten bij VRIJDAG | Reserveren aanbevolen via doen@bijvrijdag.nl of 050 - 305 14 00

"Wat is de "de Van der Meers methode"?"

Hans van der Meer (Leimuiden 1955)

Na de MTS voor Fotografie en de Rijksademie voor beeldende kunsten in den Haag publiceerde hij in 1987 zijn eerste fotoboek: Quirk of Fait, met straatbeelden uit Roemenië. Voor deze serie ontving hij in datzelfde jaar een World Press Fotoprijs in de categorie: Daily Life. In 1995 begint start zijn eerste fotoserie over het amateur voetbal in Nederland: Hollandse Velden. Van der Meer heeft zijn eigen werkwijze: De "Van der Meers methode" genoemd.

Niet het hoofdonderwerp -bijvoorbeeld voetbal - is bepalend maar de locatie. Hij wil daarmee in zijn fotografie de omgeving en het landschap de plaatsgeven die het ook in ons leven in neemt: op de achtergrond. Een stolpboerderij of typisch Engels landschap met stenen muurtjes zijn als onderwerp een cliché. Of zoals hij zelf zegt: "Het is die ogenschijnlijk toevallige blik erop achter het zogenaamde hoofdonderwerp die naar zijn idee meer overtuigt, want zo ervaren wij de wereld."

Hij maakte meerdere fotoboeken, zoals: Dierenleven(200) Nederland-Uit voorraad leverbaar (2012) en was columnist voor de Volkskrant en de NRC. Tentoonstellingen om.: Rijksmuseum, Fotomuseum Winterthur en Museum Mas Antwerpen. 

http://www.hansvandermeer.nl

Alle doelgroepen Alle niveaus
Hans van der Meer
Walstraat 34
donderdag 08 jun 17
20.00 - 21.30 uur
€ 7,50