Vrijdag - Kunstreis Tilburg, Kemzeke, Antwerpen & Oosterhout

Kunstreis Tilburg, Kemzeke, Antwerpen & Oosterhout
Vol

Bijzonderheden

Je kunt je niet meer opgeven voor de kunstreis. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt.

Deze herfst organiseren we een tweedaagse kunstreis met een verrassend, feestelijk en diepgaand programma. We brengen een bezoek aan museum De Pont in Tilburg, dat zijn 25-jarig bestaan viert met een expositie van de vele topstukken en -namen uit de moderne kunst.

Daarna gaan we naar het 10-jarig jubileum van de Verbeke Foundation in Kemzeke (België). Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare aan natuurgebied en zijn 20.000 m² aan overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

Na de overnachting in Antwerpen is er ’s ochtends de gelegenheid om één van de vele musea te verkennen (denk aan MAS, MuHKA, FoMu of MoMu), of gewoon lekker door de stad slenteren. ’s Middags komt de tijd van bezinning: in de Heilige Driehoek in Oosterhout gaan we een kunstbiënnale bezoeken. Tijdens deze manifestatie hebben hedendaagse kunstenaars naar de verbinding tussen het spiritueel en artistiek erfgoed gezocht op een unieke locatie in drie kloosters.

Praktische informatie

Zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017
Vertrek vanuit Groningen en Haren met de touringcar van Arriva Tours
Overnachting Antwerpen, Hotel Leonardo
Kosten € 140 incl. busvervoer, overnachting met ontbijt (op basis van 2p. kamer, toeslag 1p. kamer € 40), toegang Verbeke Foundation en kunstbiënnale Heilige Driehoek.

Aanmelden via deze webpagina of door middel van een e-mail naar doen@bijvrijdag.nl

Foto: Sky mirror van Anish Kapoor bij De Pont Tilburg

Alle doelgroepen Alle niveaus
Walstraat 34
donderdag 28 sep 17
09.30 - 12.00 uur
€ 335,00