Verhuur

VRIJDAG is het huis van de Amateurkunst. Wij zetten onze deuren voor jou als amateurgezelschap dan ook graag wagenwijd open! Wil jij optreden met jouw band, koor, ensemble, dansgezelschap of theatergroep? En zoek je een professioneel podium? Dan heten we jou graag van harte welkom.

Je kunt gebruik maken van onze intieme theaterzalen (grote zaal en kleine zaal) aan de Noorderbuitensingel, de mooie akoestische concertzaal met orgel aan de St. Jansstraat, of de meer urban uitgeruste basement aan de St. Jansstraat. Voor ieder gezelschap wat wils.

Verhuurprijzen

Vanaf november 2017 hanteren we nieuwe tarieven, afgestemd op de verschillende behoeften van onze klanten:

Basistarief:

Voor elke zaal geldt een basistarief. Dit bedrag is de huurprijs per dagdeel (4 uur). Hierbij zit inbegrepen:

  • Standaard geluid en licht setting zaal
  • Technici aanwezig bij de voorstelling
  • Personele bezetting bar
  • Schoonmaak
  • Promotie van de voorstelling op onze website en social media-kanalen

Het aantal dagdelen wordt gerekend vanaf het begin van de (technische) opbouw t/m het einde van het optreden. Mocht je meerdere dagen aaneengesloten dezelfde zaal willen huren, dan wordt er een aparte prijsopgaaf gedaan.

Voor amateurgezelschappen uit stad en provincie Groningen werken we met een cultureel tarief. Voor amateurgezelschappen buiten de provincie Groningen en voor commerciële organisaties rekenen we met een commercieel tarief. De reden voor dit onderscheid is, dat wij door de gemeente Groningen gesubsidieerd worden om een podium te zijn voor amateurkunstenaars uit stad en provincie. Groningen is de City of Talent en VRIJDAG ondersteunt dat talent graag door onder andere een podium aan te bieden.

Aanvullende diensten:

De ervaring leert ons, dat veel gezelschappen prima met het basistarief uit de voeten kunnen. Maar anderen willen meer. In onze nieuwe huurprijsberekening betekent aanvullende wensen ook een aanvullend tarief. Nog steeds cultureel verantwoord. Dat wel.

  • Wil je de kaartverkoop via VRIJDAG regelen, dan rekenen we € 1,00 per verkocht ticket. Dit zijn de kosten voor de ticketprovider en iDeal.
  • Wil je een bijzonder lichtplan, aanvullend geluid of….dan is dit ook mogelijk, maar dat vraagt meer van onze technische medewerkers en mogelijk onze faciliteiten. Onze afdeling techniek maakt dan graag een offerte op maat voor jou!

In onderstaand overzicht vind je onze nieuwe tarieven (geldig vanaf 1 november 2017 voor nieuwe verhuur) 

Verhuurprijzen

Podium huren

Alle aanvragen kunnen gedaan worden via podia@bijvrijdag.nl (ma-vr 9.00-17.00 uur) of telefonisch via 050 305 14 00 (ma-vr 9.00-17.00 uur en zaterdag 9-12 uur). Verhuur vindt met name plaats van vrijdag tot en met zondag in verband met ons doordeweekse lesaanbod op de locaties.

Vrijwilligers

Op onze locatie aan de Noorderbuitensingel werken we van oudsher met horeca-, kassa- en techniekvrijwilligers. De techniekvrijwilligers staan onder leiding van een professioneel Hoofd Techniek, die ze werkenderwijs opleidt tot zelfstandig theatertechnicus. Op de St. Jansstraat is vanwege de grootte van het pand naast de vrijwilligers altijd een betaalde beheerder aanwezig.

Heb je ook interesse om bij ons te werken als vrijwilliger, neem dan contact op met Elise van der Willik: elise.vanderwillik@bijvrijdag.nl

Overige verhuur

Je kunt ook ruimtes huren voor repetities, workshops, vergaderingen, symposia en andere bijeenkomsten. Mail hiervoor naar receptie@bijvrijdag.nl of bel 050 3051400.

Speel je een muziekinstrument en wil je een ruimte huren om te studeren? Bijvoorbeeld omdat je geen piano thuis hebt of dat je de buren niet te veel wilt storen. Dat kan aan de Sint Jansstraat. Informatie kun je krijgen bij de receptie aldaar.

Faciliteiten

De Kelder

Concertzaal

Basement

Grote zaal

Kleine zaal