170612 Bernie Benz 1140x 500

Foto tentoonstelling: Het land voor mij...

Fotografen exposeren restruimte bij VRIJDAG

Op vrijdag 16 juni start een nieuwe fotoexpositie in tentoonstellingsruimte De Kelder aan de Walstraat 34. De expositie Het land voor mij… laat werk zien van 24 amateurfotografen die op uitnodiging van VRIJDAG de restruimte in de noordelijke provincieën hebben vastgelegd. De opening van de expositie is 16 juni om 16:00 uur. Toegang is gratis.

 

Het land voor mij…

In de expositie is werk te zien van 24 amateurfotografen. Zij zijn op pad gegaan met de opdracht om restruimtes in de provincie Groningen te fotograferen. Het resultaat van deze opdracht is te bewonderen in galerie De Kelder van VRIJDAG.

“Nederland behoort wellicht tot één van de meest vormgegeven landen ter wereld. Zijn er nog plekken in de noordelijke provinciën te vinden die ontsnapt zijn aan planning? Schijnbaar nutteloze stukjes land die lijken te zijn ontsnapt aan planoloog en tekentafel: restruimtes, vrijplaatsen, grensgebiedjes en ruigland”, zegt Wim Bosch, de drijvende kracht achter de tentoonstelling.

 

Lezingen

De tentoonstelling geldt tevens als afsluiting van een lezingenserie over landschapsfotografie met dezelfde titel. Grote namen als Hans van der Meer en Harry Cock vertelden de afgelopen maanden over hun eigen manier van kijken naar en vastleggen van het landschap.

 

Openingstijden De Kelder

De tentoonstelling Het Land Voor Mij… is te zien van 16 tot en met 30 juni in de Kelder bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. De Kelder is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09:00-22:00 uur en op zaterdag van 10.00-13:00 uur.

 

Het uitgangspunt van de opdracht: Restruimte

Nederland behoort wellicht tot één van de meest vormgegeven landen ter wereld. Zijn er nog plekken in de noordelijke provinciën te vinden die ontsnapt zijn aan planning?
Schijnbaar nutteloze stukjes land die lijken te zijn ontsnapt aan planoloog en tekentafel: restruimtes, vrijplaatsen, grensgebiedjes en ruigland.

Foto: (gedeelte) Bernie Benz