profiel foto van Thom Brouwer

Thom Brouwer

Docent gitaar klassiek 


Geluk moet je delen!


Opleiding 
Ik heb Conservatorium gedaan in Groningen, diploma Docerend Musicus Klassiek Gitaar bij Willem van Lier. 


Lesgeven bij VRIJDAG
Het leukst vind ik om het creatieve in mensen aan te boren, en met name het plezier hebben in gitaar spelen. Mijn belangrijkste doelen zijn enthousiasme voor het instrument kweken en dat leerlingen zelfstandig verder kunnen gaan. En hierbij begeleid ik ze ook graag.


Trots op!
Recent heb ik de Basiscursus Gitaar ontwikkeld en daarmee al veel mensen, jong en oud, enthousiast gemaakt voor het instrument door middel van samenspel. Het is een succes!

Favorieten
Mijn favoriete componist is toch wel J.S. Bach en mijn favoriete popartiest is Ryan Adams (geweldige Americana artiest!). Specifiek voor gitaar zijn dat F. Sor, Lobos en A. Barrios en uiteraard werken van J.S. Bach bewerkt voor gitaar.

Meer Muziek
Ik speel veel gitaar (studeren). Daarnaast speel ik samen met Rob Nijboer, een geweldige gitarist. Af en toe treden we op, ook samen met collega-docent bij VRIJDAG Marian van der Heide (zang klassiek). Soms treed ik op met mijn vriendin Anita de Wind (zangeres), waarbij we ook eigen werk laten horen, en speel ik wel samen met George Sopacua, ook een collega-docent bij VRIJDAG.