profiel foto van Nana Tchikhinashvili

Nana Tchikhinashvili

Docent Zang 


De Stem, het puurste instrument


Opleiding
Mijn opleiding heb ik gevolgd op het conservatorium in Tbilisi (Georgië). Ik ben daar in verschillende richtingen afgestudeerd, namelijk in piano, zang en koordirectie. Mijn leraren waren: professor Givi Munjishvili, Lia Lomiashvili en Khatja Mirotadze.

Lesgeven bij VRIJDAG
Het leukste aan lesgeven hier is dat ik mijn kennis en ervaring kan delen met andere mensen. Ik ben tevreden als mensen zelf ook het gevoel hebben dat ze heel wat leren. Het is tenslotte de bedoeling om door de cursus die ik geef beter om te kunnen gaan met je stem. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten en ik vind het mooi om te zien hoe die dan tot bloei kan komen. Als mensen ergens in groeien beginnen ze ook meer plezier te hebben.

Favorieten
Één van mijn favoriete zangers/zangeressen is Maria Callas, niemand kan haar technisch en emotioneel overtreffen.Ze heeft onbeperkte mogelijkheden met haar stem en heeft bovendien naar mijn mening een goede smaak in het uitvoeren van stukken. Hiernaast vind ik de dirigenten Claudio Abbado en Herbert von Karajan fantastisch. Sommige musici hebben de kracht om je ergens mee naar toe te nemen, door een verhaal te vertellen met hun muziek, en dat zijn deze twee mannen in staat. Wanneer ik naar hun uitvoeringen luister heb ik het idee dat ze me meenemen naar een andere wereld.


Meer
Naast les geven bij VRIJDAG ben ik ook zangeres en heb ik in Georgië en Nederland vele solistische concerten gegeven, daarnaast ook samenwerkingen met onder andere de dirigenten David Del Pino Klinge en Friedemann Riehle. Hiernaast ben ik dirigent van mijn zelf opgerichte kamerkoor ’Moderato Cantabile’ en het ’Byzantijns Mannenkoor Friesland’.

Doe mee met Nana Tchikhinashvili