profiel foto van Minke de Groot

Minke de Groot

Docent Zeefdrukken


LAAT JE ANGST SCHUDDEN EN VAREN


Opleiding
In 2011 heb ik de kunstacademie afgerond in Groningen, de docentenopleiding. Daar ben ik breed opgeleid. Toen ik voor het eerst(!) in 2011 het Grafisch Museum binnenliep aan de Rabenhauptstraat fluisterde ze mij in dat er op dit moment geen zeefdruklessen werden gegeven. Ik heb het vak al doende met veel plezier van veel collega zeefdrukkers geleerd met vallen en opstaan.


Lesgeven bij VRIJDAG
Als nieuwe cursisten die nog niet bekend waren met zeefdruk de techniek eigen zijn en helemaal los gaan en zo hun angst laten varen ben ik erg tevreden!


Favorieten/voorbeelden
Ik struin het internet af en dan kom ik verschillende blogs van kunstenaars en vormgevers tegen bijv. Mieke Willems, de collages van Jesús Perea, de Japanse stoffen van Nani Iro en schoenen. Schoenen, daar ben ik gek op!


Meer beeldend
Naast VRIJDAG heb ik een bakfiets met het bedrijf HET ZEEFDRUKBUREAU waar ik op scholen en festivals zeefdruk met mensen. Daarnaast heb ik een atelier waar ik met mijn eigen werk bezig ben en is er een eigen initiatief met het pand waar ik woon: ‘Hora Sinema’. Dit is een openluchtbioscoop voor mensen uit de buurt. Dat was een mix van creatieve aankleding, productie en mensen bij elkaar brengen. Community art eigenlijk. Met HET ZEEFDRUKBUREAU sta ik al twee jaar op Noorderzon. Maar dit is pas het startpunt...

Doe mee met Minke de Groot