Vrijdag - ZingZing! Inspiratiedag voor dirigenten

ZingZing! Inspiratiedag voor dirigenten

Het koorseizoen is weer begonnen, koorleden kijken reikhalzend uit naar nieuwe muziek en leuke oefeningen van de dirigent. Hoe laad je je als dirigent zélf weer op? Laat je inspireren op deze dag!

Stichting Koorplein Noord Nederland en VRIJDAG amateurkunstondersteuning hebben samen de ZingZing! georganiseerd op 17 juni. Naast de vele optredens en workshops was er ook een dirigentenlunch waar we in gesprek zijn gegaan met een aantal dirigenten. Wensen over eigen ontwikkeling en de behoefte om andere dirigenten te ontmoeten heeft ons aangezet om een Inspiratiedag te organiseren.

Save the date: 18 november 2018
Van 10.00 – 16.00 uur in het Harens Lyceum

Tijdens deze inspiratiedag zijn er onder andere workshops van Alberto ter Doest (zangcoach, auteur van het boek ''Universal Voice Guide'') en Geert Jan van Bergen Beijeren en Henegouwen (koordirgent, en o.a. coach bij de Lead Academie).
De deelnemende dirigenten vormen samen een koor en krijgen de gelegenheid om beurtelings voor de groep te staan en aanwijzingen van deze beide ''koorcracks'' te ontvangen. Er wordt gewerkt aan de hand van (nader te bepalen) repertoire ''door de eeuwen heen''.

In de lunchpauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten. In het middagprogramma kunnen korte workshops gevolgd worden. Het LKCA (Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst) zal aanwezig zijn om een aftrap te geven aan een ''Community of Practise'' voor koordirigenten in het Noorden. Met welke vragen loop je rond, hoe wil je je verder ontwikkelen in je vak? Hoe kunnen collega's je daarbij ondersteunen?
Tijdens de dirigentenlunch bij de ZingZing bleek dat de aandacht van velen onder jullie uitgaat naar het stimuleren van de kinderkoorzang. Immers, als kinderen niet meer leren zingen, hoe krijg je dan volwassenen nog enthousiast en toegerust voor een koor? Maar hoe pak je dat aan, zo'n kinderkoor? Tijdens een werksessie onder leiding van Ceciel van der Zee (artistiek leider van Koorschool ''Viva la Musica'' in Meppel) zal dit onderwerp verder worden uitgediept.
We zijn blij jullie deze dag vanuit de ZingZing organisatie kosteloos aan te kunnen bieden, maar willen wel graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Aanmelden kan via bij Liesbeth van Hoffen via de mail.

foto Jan Hendrik van der Veen tijdens ZingZing! 17 juni 2018
terug naar overzicht
18 nov 2018
10.00 - 16.00 uur
Kerklaan 39 (9751 NL)
Haren
gratis
koorpleinnoordnederland@gmail.com

Partners van VRIJDAG en VRIJDAG Amateurkunst

Meer agenda

za 20 okt | Brassband Heman Zuidwolde | Kruisweg 30 Marum

Try Out

Try out voor o.a. de Nederlandse Brassband Kampioenschappen 2018.

meer info
za 3 nov | Concertkoor KOV Groningen | Martinikerkhof 3 Groningen

De Elias - Jubileumconcert KOV

Concertkoor KOV bestaat 80 jaar en brengt als jubileumconcert de Elias van Mendelssohn. Dit oratorium wordt uitgevoerd in de Martinikerk door dirigent, koor en solisten met orkestbegeleiding en orgel.

meer info
za 3 nov | laway arts | Kerkstraat 7 Kantens

WORKSHOP THEATER

Aan de hand van eenvoudige oefeningen en opdrachten leer je spelen vanuit improvisatie. De workshop is zo opgezet dat iedereen mee kan doen, ervaring is niet nodig, jezelf meenemen is genoeg !

meer info
za 3 nov | laway arts | Kerkstraat 7 Kantens

WORKSHOP AFRIKAANSE ZANG

Op basis van Afrikaanse liedjes en ritmes samen zingen met Macebo Mavuso voice-over artist, acteur en zanger en componist uit Zuid Afrika. Hij werkte o.a samen met het Drakensberg Boys Choir .

meer info