Vrijwilligers gezocht voor locatievoorstelling Ghettto

01 juni 2015

 20150619 Ghetto

Jeugdtheaterschool VRIJDAG speelt in het kader van haar 20e jaar en van 70 jaar bevrijding de voorstelling Ghetto, geschreven door Joshua Sobol. Een Jiddisch orkest, voor de gelegenheid samengesteld uit onder meer professionele Groninger musici, zorgt voor passende muzikale begeleiding. De uitvoering is van 19 t/m 28 juni op locatie aan de Ulgersmaweg 6 te Groningen. De voorstelling staat centraal in een groter Ghetto-project met beeldende kunst, muziek activiteiten, cultuureducatie en randprogrammering.

Het verhaal 

Dilemma’s, veerkracht en de rol van kunst in tijden van bezetting
Ghetto gaat over een Joods theatergezelschap dat tijdens de Tweede Wereldoorlog vast zit in het getto van Vilnius in Litouwen en daar probeert te overleven. Het vertelt het verhaal van een gezelschap dat danst, muziek maakt, zingt en speelt onder erbarmelijke omstandigheden. Inwoners van het getto hebben mede daardoor te maken met onmogelijke dilemma’s. Het stuk toont de veerkracht en overlevingsdrang van mensen. Bovendien reflecteert de voorstelling op de rol en waarde van kunst in tijden van bezetting.

Waargebeurd

Het toneelscript is gebaseerd op het verhaal van een Joods amateurtheatergezelschap dat het theater in het getto bespeelde. Ondanks protesten van sommige getto-bewoners dat een theater op een ‘kerkhof’ niet zou mogen bestaan, was het Vilna Ghetto Theater een dappere reactie op de wanhoop. Het laat zien hoe het Joods amateurgezelschap in zijn diepste ellende de eigen creativiteit en veerkracht wist te behouden. Daarmee vonden de leden van het Ghetto Theater een uitweg en konden ze zich mens blijven voelen.

Vrijwilligers gezocht

Voor de periode 19 t/m 28 juni zoeken we mensen die willen helpen met het volgende:
-          kassamedewerker
-          publieksbegeleiding
-          horeca
-          kaartcontrole
-          backstage hulp

Daarbij zoeken we voor de periode 5 t/m 7 juni en 29 juni t/m 1 juli sterke mannen en vrouwen die willen helpen met opbouwen en afbreken.

Ben jij niet te beroerd om je handen uit de mouwen te steken, en lijkt het je leuk om bij deze bijzondere voorstelling betrokken te zijn? Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar iris.vandijk@bijvrijdag.nl. Geef in je mail aan op welke dagen je beschikbaar bent en of je voorkeur hebt voor een specifieke functie.

Kijk hier voor meer informatie over de voorstelling.

 

terug naar overzicht