VRIJDAG en popmuziek: van kinderschoenen tot Noorderslag

25 januari 2018

Ook VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, heeft een bijdrage geleverd aan de 32e editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS). Zo werd de VRIJDAGlocatie aan de St.Jansstraat gebruikt door ESNS en boekingsbureau Friendly Fire voor zijn haar showcases. POPgroningen programmeerde, als onderdeel van VRIJDAG amateurkunstondersteuning, ook dit jaar weer Grunnsonic, met maar liefst 38 Groningse acts op 9 verschillende podia in de binnenstad.

Afgelopen woensdag werd in Brouwerij Martinus het House Of The North geopend, de fonkelnieuwe hub voor noordelijke popcultuur tijdens ESNS. Kortom, pop en VRIJDAG; daar zit muziek in!

Leren en stimuleren

VRIJDAG biedt Groningers een doorlopende leer- en stimuleerlijn als het gaat om popmuziek. Kinderen maken vaak op school via VRIJDAG kennis met muziek. Vanaf groep zeven bieden we lessen popmuziek. Samenspelen leer je door te spelen in de Band van het Moment. En wil je de volgende stap zetten, een eigen band, dan helpen we je graag bandleden vinden en begeleiden we je graag verder met VRIJDAG Popbands.

Een kweekvijver voor poptalent

Onder begeleiding van ervaren bandcoaches krijgen ze net dat extra zetje om zichzelf te ontwikkelen. Net als bij topsport, gaat het in de muziek om meters maken: optreden, je laten zien, bekendheid krijgen, werken aan je performance, je repertoire, je positionering als band of act, zodat je interessant wordt voor bookers van festivals. En na deze kweekvijver ben je klaar voor de volgende VRIJDAGstap: meedoen aan de POPgroningen Talent Award.

POPgroningen Talent Award

Met de POPgroningen Talent Award krijg je ontwikkel- en optreedmogelijkheden en directe feedback en coaching van professionals om je als act nog beter te maken. En dan, als je deze Talent Award wint, mag je tijdens ESNS op Grunnsonic spelen en is de kans groot, dat wanneer je goed bent, je wordt opgepikt als nieuw talent. En mogelijk een jaar later zelf op ESNS staat en op Noorderslag – net als Orange Skyline, de winnaar van de Talent Award 2015!

Doe mee en meld je aan!

Wil jij je aanmelden voor de POPgroningen Talent Award 2018, houdt dan bijvrijdag.nl in de gaten, want na ESNS gooien we de inschrijving open. Of wil je komen samenspelen dan kan je je bij ons doorlopend inschrijven! We zien je graag bij VRIJDAG: dé plek in Groningen om jouw loopbaan als artiest een vliegende start te geven.

terug naar overzicht