Tellerlikker Festival opent nieuw theaterseizoen

02 februari 2016

HMF_5355-goed

Culturele en culinaire kunstenaars opgelet! Je kunt je nu aanmelden voor het nieuwe theaterseizoen van het Tellerlikker Festival. 

Na het enorme succes van de eerste editie in september 2015 komt er ook dit jaar weer een Tellerlikker Festival. De smakelijke ‘pruiverij’ van muziek, dans, theater en lekker eten in en rond Cultuurhuis De Klinker opent ook in 2016 weer het nieuwe theaterseizoen. Naast professionele theateracts en optredens biedt het festival een podium aan amateurs uit de wijde regio, zoals koren, musici en singer/songwriters, popbands, muziek-, dans- en theatergroepen. Deelnemers kunnen zich vanaf nu melden voor een plek in het tweedaags programma.

Het eerste Tellerlikker Festival trok afgelopen jaar bijna 10.000 bezoekers. Komend jaar verwacht de organisatie 15.000 liefhebbers uit heel Noord Nederland en Duitsland.  Het evenement lijkt daarmee uit te groeien tot een jaarlijks terugkerend muziek- en theaterfeest, die de start van het nieuwe theaterseizoen inluidt met voorproefjes uit het Klinkerprogramma 2016/’17 en optredens van amateurverenigingen op het gebied van cultuur, zoals orkesten, koren, dansscholen, toneel, muziek en popbands uit de regio en daarbuiten. Verder zijn er gratis workshops zang en muziek, jongerentheater, fotografie en portretschilderen, en een open podium voor zangers, muzikanten en cabaretiers, waaraan een Publieksprijs voor de meest aansprekende act zal worden verbonden.     

Om het festival fris en aantrekkelijk te houden, zijn ook nieuwe deelnemers extra welkom. Verder worden koren, orkesten e.d. dit jaar extra gestimuleerd om samen te werken of met iets speciaals voor het festival te komen.  

Horeca, winkeliers en organisaties uit de regio en foodtrucks uit het hele land zullen tijdens het Tellerlikker Festival weer aanwezig zijn met proeverijen, streekproducten en culinaire lekkernijen uit binnen- en buitenland. Het evenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 3 en zondag 4 september en biedt bezoekers twee dagen lang een smakelijke mix van cultuur en lekker eten in en rond Cultuurhuis De Klinker en het centrum van Winschoten. Alle optredens en workshops tijdens het festival zijn gratis. Voor de culinaire proeverij komt er dit jaar een handig muntjessysteem.

Verenigingen, koren, zangers, cabaretiers, muziek- en theatergroepen etc. die zich willen presenteren tijdens het festival kunnen zich melden bij Cultuurhuis De Klinker (0597 700270, Kunstencentrum) of per mail op kunstencentrum@indeklinker.nl

terug naar overzicht