Logo ZZ

Save the date: nieuwe edities ZingZing!

07 december 2017

Nieuwe edities van Korenfestival ZingZing!

In navolging van het grote succes van ZingZing! in 2016, komt er een vervolg. De afgelopen maanden is er hard gewerkt door de nieuwe stichting Koorplein Noord Nederland in samenwerking met VRIJDAG amateurkunstenondersteuning aan de subsidieplannen voor de ZingZing! En die plannen zijn niet alleen voor een editie in 2018 in de Oosterpoort, maar ook voor een editie in vanBeresteyn! In overleg met vanBeresteyn wordt er gekeken naar een geschikte datum in het begin van 2019.

 

Net als in 2016 is het gelukt om in overleg met Cultuurcentrum de Oosterpoort een datum te vinden voor korenfestival ZingZing! Dit keer zal ook de Grote Zaal ter beschikking staan aan het festival, dus grotere koren zijn hierbij zeker uitgenodigd om ook mee te zingen! 

De Kunstraad en de Provincie hebben een toezegging gedaan voor een financiele ondersteuning van beide edities. We kunnen nu de datum van de editie in de Oosterpoort dus lanceren; zondag 17 juni 2018!

 

In het nieuwe jaar volgen nadere berichten over hoe je je als koor kunt voor de ZingZing! kan opgeven.

 

De ZingZing! is een co-productie van Stichting Koorplein Noord Nederland en VRIJDAG amateurkunstondersteuning. Liesbeth van Hoffen is vanuit de stichting projectleider en zij werkt samen met Geert Oude Weernink en Paula Mulder van VRIJDAG. De werkgroep wordt aangevuld met o.a. Koordirigent Wilfred Reneman (o.a. Popkoor Estrellas, Vocaal Ensemble Groningen) en Ger van de Werf (o.a koorlid KOV).

 

Bekijk hier de pagina met informatie van ZingZing! 2016

 

terug naar overzicht