Muziekdag Hogeland 1140x 500

Netwerkbijeenkomst Hogeland groot succes

13 oktober 2016

Op 8 oktober organiseerde VRIJDAG-CultuurClickGroningen een netwerkbijeenkomst voor kunstaanbieders en overheid in het Hogeland

'We zijn een regio waarin heel veel gebeurt op kunst en cultureel gebied, er is veel cultureel ondernemerschap', was een van de conclusies van de netwerkbijeenkomst die VRIJDAG-CultuurClickGroningen organiseerde voor kunstaanbieders en overheid in de gemeenten Bedum, de Marne, Winsum, Eemsmond.

Wethouder Herwil van Gelder hield een toespraak waarin hij de noodzaak van samenwerken weergaf. In de discussie die daarop volgde, was de teneur dat kleine (dorpse) initiatieven vooral moeten blijven bestaan, maar dat meer samenwerking van verschillende verenigingen en kunstinstellingen gewenst is, waarin de mogelijkheid van shares services op het gebied van administratie en PR in de toekomst onderzocht zou moeten worden.

Er is behoefte aan meer zichtbaarheid van het aanbod en aan regie op organisatiekracht. Dat VRIJDAG-CultuurClickGroningen dit al biedt zou nog meer bekendheid moeten krijgen en daarnaast is er de wens dat dit op regionale, decentrale manier gebeurt. Een aantal voorbeelden van good practise (muziektheater in Winsum en Zoutkamp, Colourfull Bedum, de Aardappelwestern Hände Hoch, Cowboy! de Stormvloed, Uithuizermeeden, Aardappelfeest, Hornhuizen) zorgt al voor meer zichtbaarheid.

VRIJDAG-CultuurClickGroningen stelt aan het 30 man aanwezige publiek een volgende netwerkbijeenkomst voor, waar de belangrijkste items uitgewerkt worden.

Muziekschool Hunsingo gaf als afsluiting van de dag het goede voorbeeld van samenwerking: het professionele Broken Brass Ensemble presenteerde het klinkende, enthousiaste resultaat van een middagje repeteren met muziekschoolleerlingen.

terug naar overzicht