Gezocht: theatermaker voor documentaire

21 januari 2016

Stichting Theater NV, een stichting die is opgericht door de Nederlandse Vereniging voor Amateurtheater, is voor een door haar te maken documentaire op zoek naar een bevlogen theatermaker die zij voor deze documentaire mag volgen.

Documentaire:

De vraag die in de documentaire centraal staat is waarom we amateurtheater maken en welke boodschap theatermakers daarbij willen communiceren. Stichting Theater NV wil in deze documentaire focussen op het effect van de theaterproductie op het publiek en de gemeenschap. De makers willen met deze documentaire laten zien dat amateurtheater het theater van de samenleving is, en dat de maatschappelijke rol van amateurtheater sterker aangezet moet worden.

Meedoen?

Kan jij als theatermaker je hierin vinden en lijkt het je leuk om deel te nemen aan de documentaire, mail dan uiterlijk 23 januari 2016 de titel en een korte schets van de inhoud van het theaterstuk, de naam van de regisseur en het gezelschap en tot slot de tijdsperiode van maken.

Informatie?

Ook indien je als theatermaker meer informatie wenst over de documentaire kan je per mail contact opnemen. 

De stichting streeft er naar om in maart 2016 een definitieve keuze te maken welke theatermaker voor de documentaire gevolgd zal gaan worden. Stichting Theater NV is op zoek naar één grote of twee kleinere theaterproducties.  

terug naar overzicht