161007 Symfonieorkest Vanberesteyn

Gezocht: spelers voor het Opleidingssymfonieorkest VKSO-vanBeresteyn

07 oktober 2016

Speel je op B-niveau of hoger of heb je meer dan 4 jaar les gehad met goede resultaten, dan kun je in het Opleidingssymfonieorkest VKSO-vanBeresteyn!

Wat doen we in het Opleidingsorkest? In de eerste plaats samen mooie muziek maken en daarmee optreden! In het orkest wordt verder gewerkt aan intonatie, accuratesse en dynamiek. Je leert flexibel en alert te reageren. Een belangrijk onderdeel van het leerproces is het spelen op de dirigent en de groepsaanvoerder. Om die reden zijn er twee dirigenten verbonden aan het Opleidingsorkest. Je leert de verschillen in interpretatie van de dirigent.

Je doet ervaring op met het spelen van verschillend repertoire, grotendeels klassiek en met het spelen op verschillende locaties. Behalve het geven van concerten, leer je ook andere functies van het orkest, zoals begeleiden. Ook als je al in een orkest speelt, is de opzet van het Opleidingsorkest wellicht van extra waarde voor je.

In een seizoen hebben we 3 of 4 projecten. Per project wordt met de dirigent afgesproken hoeveel repetitietijd er nodig is.

We verwachten van je dat je minimaal een heel seizoen meedoet. Lidmaatschap is € 50,-- per seizoen.

De repetities zijn elke vrijdagavond van 19.00 – 20.30 uur in vanBeresteyn, Museumplein 5 in Veendam. De repetities zijn reeds gestart, maar je kan nog meedoen!

Opgeven: stuur een e-mail naar Bertine Beugels van het team Opleidingsorkest of bel haar op 06-30960009. Vermeld daarbij je naam en adres, instrument, diploma of aantal jaren les, emailadres en telefoonnummer. Er is geen auditie, maar er moet wel rekening gehouden worden met de aantallen instrumenten in een groep.

We hopen je te mogen begroeten bij het Opleidingssymfonieorkest VKSO-vanBeresteyn in Veendam! Mede namens Lubertus Leutscher, artistiek leider VKSO en Simon Scholtens, directeur vanBeresteyn.

terug naar overzicht