Gezocht: regisseur voor THEUN

05 november 2018

Theatercommissie THEUN is onderdeel van de VIP, studievereniging voor Psychologiestudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Als commissie zien wij ons doel als tweezijdig:

Enerzijds willen wij studenten een laagdrempelige manier bieden om zichzelf te uiten door middel van theater. Anderzijds willen wij de bezoekers een interessante voorstelling bieden die stimuleert tot het nadenken over psychologie gerelateerde thematiek.

Voor deze aangelegenheid zijn wij opzoek naar een regisseur die affiniteit heeft met dergelijke thema’s en interesse heeft in het werken met amateurspelers.

Het plan voor dit project ziet er momenteel als volgt uit:

Vanaf december zullen alle bachelor- en masterstudenten aan de opleiding Psychologie de mogelijkheid krijgen om te auditeren voor het stuk. Aangezien een groot deel van de studenten een internationale achtergrond heeft, willen we dit jaar voor het eerst kiezen voor een stuk dat (grotendeels) engelstalig is. Zowel het uitkiezen van het stuk als het selecteren van de spelers willen we graag in samenwerking met de regisseur doen.

Vanaf januari zal er eenmaal per week gerepeteerd worden, waarna het stuk eind mei opgevoerd zal worden. De repetities zullen plaatsvinden op maandagavond, bijvoorbeeld van 19:30u tot 22:30u. Dit jaar zal er voor de regisseur een vergoeding beschikbaar zijn, deze kan in samenspraak worden bepaald.

Heeft bovenstaande informatie jouw interesse gewekt, of zijn er tips of aanbevelingen wat betreft een geschikte regisseur? Zo ja, dan hoor ik graag welke ideeën er zijn voor het theaterstuk en hoe de samenwerking er idealiter uitziet. We benaderen momenteel verschillende partijen, indien je geïnteresseerd bent nodigen we je graag uit om met ons om de tafel te komen zitten en ideeën uit te wisselen.

Meer weten? Neem contact op met Xander Waalewijn of via 06-53441738

terug naar overzicht