Gezocht: Eelsk zoekt nieuwe dirigent

13 november 2017

Het Eerste Echte Levensliederen en Smartlappenkoor EELSK uit Groningen zoekt per 1 februari 2018 een nieuwe dirigent. Ben jij of ken jij de dirigent die ze zoeken?

Eelsk is opgericht in 1994, aanvankelijk als een na-het-werk-nog-even-zingen-koor, met een wekelijkse bijeenkomst op woensdagavond van zes tot acht. Al snel echter groeide Eelsk uit tot een echt koor, met vier stemgroepen (15 sopranen, 15 alten, 10 tenoren, 10 bassen), concerten en uitvoeringen. De repetities zijn nog altijd op de woensdag, van 18.15 tot 20.00 uur. Het zangseizoen loopt van 1 september tot half juni.

Eelsk zingt levensliederen en smartlappen. In de actuele praktijk echter is Eelsk beter te typeren als een vrolijk koor van het veelzijdige Nederlandse lied. Van oud tot nieuw, droevig en vrolijk. Van Andre Hazes tot Ramses Shaffy, van Willy Alberti tot Boudewijn de Groot. Eelsk zingt ook in het Gronings, o.a. werk van Ede Staal. Eelsk zingt niet in het Engels, noch in andere talen. De repertoirekeuze geschiedt door een commissie in samenspraak met de dirigent.

Eelsk zingt over het algemeen in drie- of vier stemmige arrangementen, die meestal speciaal voor ons geschreven zijn (door de dirigent, pianist Rop Haverkort, of door een externe arrangeur). Het muzikale niveau van de leden varieert. Bij Eelsk is iedereen welkom. Trouw de repetities bezoeken, je spullen op orde hebben en je best doen, dat zijn de voorwaarden. De leeftijd van onze koorleden ligt tussen de 40 en 75.

Eelsk treedt zo'n zes keer per jaar op. Een à twee eigen concerten en zo'n vier keer per jaar een sociaal optreden in een verpleeg/verzorgingshuis. De eigen concerten – altijd een mix van koorzang & gezelligheid – trekken rond de 100 bezoekers. Daarnaast hebben we jaarlijks een nieuwjaarsontvangst, een bonte avond en een feestelijke seizoenafsluiting.

Onder aanvoering van onze huidige dirigent Merel Heerink heeft Eelsk in de achterliggende zes jaar in muzikale zin veel vooruitgang geboekt: interessantere arrangementen, betere zang, zorgvuldiger interpretatie. Van trouwe bezoekers van onze concerten krijgen we veel complimenten. Het koor wil graag op dit niveau verder, dit vraagt om een professionele dirigent. Ben jij de dirigent die we zoeken? Of ken jij een dirigent die bij ons past? Laat het ons weten!

terug naar overzicht