Gezocht: acteurs voor theatervoorstelling HeringedeeldGR

21 september 2017

HeringedeeldGR is van start gegaan en zoeken acteurs in diverse gemeenten!

Uit de nieuwsbrief van 21-9-17:

We hebben foto's gemaakt, trailers geschoten, documentaires in elkaar gedraaid en wat al niet. Kortom, we hebben niet stilgezeten.

HeringedeeldGR is een licht komische voorstelling, mét documentaire, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben. Naar een idee van Beno Hofman en Maaike van den Hoek. Met Bas de Bruijn, Lotte Dunselman (die we via deze weg nog eens heel hartelijk willen feliciteren met haar welverdiende Colombina), Lies van de Wiel en inwoners uit Groningen.

In heringedeeldGR wordt de menselijke capaciteit om met grote veranderingen om te gaan verbeeld door de burgemeester (Bas de Bruijn), Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman).

Het is maandagochtend als Aaltje en Moniek, ambtenaren bij de gemeente, zoals altijd, arriveren op hun werk. Maar vandaag is alles anders. Nu de gemeente wordt heringedeeld staan hun banen op het spel. Aaltje en Moniek zijn als eerste aan de beurt voor een competentietest en de goede werksfeer tussen de collega’s verandert binnen een mum van tijd in rivaliteit. Ondertussen lopen de burgers de deur plat en vragen de vrouwen het hemd van het lijf over de herindeling. Alsof het nog niet druk genoeg was heeft de burgemeester ook nog eens een prijsvraag uitgeschreven. Maar voor het maandag is, en Aaltje en Moniek de herindeling voor de kiezen krijgen, laat de burgemeester een speciale documentaire zien, die hij heeft laten maken door Beno Hofman.

Wil je zelf ook iets betekenen voor heringedeeldGR? Dat kan, en daar worden we ook nog eens heel blij van.

Speel mee
We zoeken enthousiaste amateurspelers in elke 'nieuwe' gemeente waar we spelen. Spelervaring is geen vereiste. Stuur een e-mail naar productie@heringedeeldgr.nl met je naam en contactgegevens.

In Midden-Groningen is de inspiratie-avond, waar Maaike van den Hoek meer vertelt over de voorstelling en wat er van je verwacht wordt, op maandag 9 oktober om 20.30 in 't Kielzog.

Schilder mee
Onder leiding van Annemiek Vos kun je zelf het nieuwe wapen voor de gemeente ontwerpen. De schilderingen worden gebruikt in de voorstelling, en er valt iets te winnen: een reisje met een luchtballon! In Midden-Groningen is de schilderworkshop op donderdag 19 oktober om 15.30 in 't Kielzog. Geef je op via communicatie@heringedeeldgr.nl

Fiets mee
Stap op de fiets en fiets met Beno Hofman door Midden-Groningen. Het is een rustige fietstocht, waarbij de mooiste plekjes van de toekomstige gemeente worden bezocht. De fietsclinic van Beno vindt plaats op zondag 12 november om 13.00. Startlocatie: de Fraeylemaborg in Slochteren. Geef je op via communicatie@heringedeeldgr.nl

 

 

terug naar overzicht