CMV Juliana WK Winnaar GSF 1140x 500

Gefeliciteerd: 3 eerste prijzen voor fanfareorkest Juliana Oldehove

29 mei 2017

CMV Juliana uit Oldehove deed zaterdag 20 mei mee aan een zeer sterk bezet fanfareconcours in Ureterp; het Gouden Spiker Festival en kwam met drie prijzen thuis!

Van de website: http://www.het-westerkwartier.nl/nieuws/48017/drie-eerste-prijzen-voor-fanfareorkest-juliana-oldehove/

Uitkomend in de vijfde divisie moest het orkest uit Oldehove het opnemen tegen tien concurrenten. Tijdens dit festival spelen de orkesten een verplicht werk, een koraalbewerking, een mars en een stuk voor solo en orkest.

Dirigente Aline Werkman had naast het verplichte werk Askanios gekozen voor Abide with me, Bright and Breezy en Froonacker’s Pride. Sinds februari is het orkest aanzienlijk uitgebreid met leerlingen voor wie dit festival hun debuut op een dergelijk groot concours was. Er is om die reden de afgelopen maanden hard gerepeteerd door dirigent en muzikanten om goed voor de dag te komen. Voor de jury is het tijdens het festival onbekend welk orkest optreedt, zij luisteren achter een gordijn naar de uitvoering.

Het bleek een zeer succesvolle middag voor de cmv Juliana te worden; Danieke Faber op euphonium won de eerste prijs voor haar uitvoering van Bright and Breezy, een technisch moeilijk stuk. De jury beschreef Danieke als een uitstekende soliste met een zeer goede techniek en klank.

Daarna werden de prijzen voor het verplichte werk Askanios uitgereikt, ook daar bleek dat cmv Juliana de hoogste waardering van de jury kreeg waarmee de tweede beker een feit was.

Gouden Spiker Bokaal

De ontlading bij de aanwezige leden was groot toen bekend werd gemaakt dat de Gouden Spiker bokaal voor het totale optreden door voorzitter Rik Smit in ontvangst genomen mocht worden. De jury sprak lovende woorden over het gekozen repertoire en een uitstekend muzikaal optreden.

Met deze winst voor het totale optreden kon het orkest drie bekers mee naar Oldehove nemen. Om het dorp Oldehove te laten delen in de feestvreugde heeft het orkest ’s avonds nog een muzikale rondgang door het dorp gemaakt.

 

terug naar overzicht