160909 Logo 2 BUOG 1140x 500

Doe mee met locatietheatervoorstelling 'Boer zegt'

09 september 2016

BUOG maakt al meer dan 15 jaar bijzonder locatietheater. Deze keer hebben ze een project bedacht dat de bezoekers in een theatrale route langs een aantal boeren in Oost Groningen brengt. De boeren die meedoen vertellen hun eigen verhaal, dit verhaal wordt geplaatst in een theatrale context en afgewisseld met theatrale en muzikale interventies. Vooral voor dit laatste onderdeel zijn ze op zoek naar enthousiaste deelnemers die iets onvergetelijks willen meemaken.

Ze zoeken vooral mensen die graag willen zingen, dansen, muziek maken of op een andere manier denken een bijdrage te kunnen leveren.
Korpsen, koren, toneelverenigingen, zangers, muzikanten, artiesten, circusacrobaten, boeren en boerinnen, etc. Zowel in verenigingsverband of gewoon als losse individu ben je van harte welkom!

Kom naar de infoavond op 3 oktober en 31 oktober a.s. in Galerie De Kroon, Reiderwolderpolder 4, 9684 TK Finsterwolde. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Op deze avond zal er een uitleg zijn over het project en gaat BUOG graag met iedereen van gedachten wisselen hoe ze hier met elkaar vorm aan kunnen geven.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar BUOG.

Over ‘Boer zegt’
Wij willen het verhaal van de hedendaagse boeren naar boven halen en theatraliseren. De gesprekken die aan de keukentafel plaats vinden, overbrengen op een publiek. Wat gebeurt er met de boer en met de gezinnen? Hoe gaan ze om met veranderingen? Welke stappen ondernemen ze? Welke nieuwe ideeën ontstaan er? Wie zijn de boeren die overblijven? Welke innovatie maken ze door?

Boer word je niet. Boer ben je. Boer is een zijn. Iemand is boer en blijft boer. Dat erf je. Van vader, grootvader en verder terug. Dat geef je door aan zoon en kleinzoon en verder door.
Een boer groeit op op zijn land. Zijn land is zijn bestaan. Dat leeft en geeft leven. Het boerenleven. Het zit in de genen. Het is zijn bloed.

Planning
De repetities beginnen in januari 2017. De voorstellingen zijn in maart/april 2017.

terug naar overzicht