Doe mee: foto wedstrijd Italiaanse levenskunst in Groningen

20 april 2018

Op 14 september organiseert Marc Wiers ism USVA, Dante Alighieri en een groep Italiëliefhebbers een festival rond de filosofie van Sprezzatura. Naast lezingen (over architectuur, film en dans), kookdemonstraties en presentaties, is er een fotowedstrijd!

De naam Sprezzatura is ontleend aan een omschrijving uit de renaissance van deze Italiaanse 'schijnbare moeiteloosheid': al het goede en mooie lijken vanzelfsprekend, maar zijn dat nooit. Een uitgebreide omschrijving van de filosofie vind je op La Sprezzatura 

Wat kun je fotograferen?

De organisatie is op zoek naar tekenen en uitingen van 'schoonheid die moeiteloos lijkt maar het niet is.' Goedgeklede Groningers, genietende eters, architectuur die onopvallend bijzonder is – bedenk het maar. Je eigen vrijheid en creativiteit zijn leidend. En natuurlijk let de jury ook op jouw eigen fotografie: blijkt hier ook 'schijnbare moeiteloosheid' uit? Foto's worden vanaf het evenement op 14 september tentoongesteld in USVA en digitaal op verschillende websites.

De jury

De jury bstaat uit 3 personen, waaronder de prijswinnende fotograaf Harry Cock. De jury gaat alle inzendingen beoordelen op diepte, gelaagdheid, creativiteit, schoonheid/esthetiek en natuurlijk de uitvoering van de filosofie. Er is een ook een publieksprijs! De prijswinnaars worden op 14 september om 22.00 uur bekendgemaakt. 

Dit kun je winnen

Het prijzenpakket wordt momenteel samengesteld en bevat onder andere (digitale) publicaties in diverse media.

een publicatie in het Dagblad van het Noorden en je foto wordt uitgelicht op diverse websites.

Zo doe je mee

Aanmelden voor de wedstrijd kan door een mail te sturen naar Marc Wiers. Je krijgt dan te horen waar je de digitale versie naartoe kan sturen en waar je de (ingelijste) foto kan afleveren.

terug naar overzicht