Audities kerstvoorstelling 2015 David? Wie is David?

02 juni 2015

Voor het negende jaar op rij krijgt Groningen weer een muzikale Kerstproductie voor de gehele familie voorgeschoteld! Voorheen geproduceerd door de Theaterwerkplaats Groningen, toen nog onderdeel van het Kunstencentrum, nu onder de vlag van VRIJDAG (ontstaan na fusie tussen het Kunstencentrum en Stedelijke Muziekschool). Dit jaar wordt de kerstproductie geregisseerd door professioneel regisseur en theatermaker Jorrit Boonstra.

Verhaal


Het stuk vertelt over het leven van David Copperfield, naar de roman van Charles Dickens. De verteller in de voorstelling is de ik-figuur; tevens een illusionist. We volgen David terwijl hij opgroeit en ontmoeten de vele personages die komen, gaan en terugkeren in zijn leven. Door schade en schande leert hij over liefde, verraad en verlies. Geheel naar Dickens gebruik verdienen uiteindelijk de meeste personages wat ze verdienen. In de voorstelling zitten meerdere liedjes, onder begeleiding van muzikanten.

Rollen

In de voorstelling komen 22 rollen voor. Zowel hoofd- als bijrollen, voor jong en oud, man en vrouw. De rol van David wordt door drie acteurs gespeeld, oplopend in leeftijd.

Periode

De voorstelling speelt tien keer in de kerstvakantie, in de periode 18 t/m 27 december. Op Eerste Kerstdag is geen voorstelling, maar op Tweede Kerstdag wel. Hou daar rekening mee. Repetities beginnen in september (week 37), en vinden plaats op woensdagavond. Er worden ook een paar repetitieweekenden gehouden.

Aanmelden

De audities worden ’s avonds op woensdag 1 juli en donderdag 2 juli gehouden, in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 te Groningen.

Als je je wilt aanmelden, stuur dan vóór 29 juni een email naar Iris van Dijk: iris.vandijk@bijvrijdag.nl

Vermeld in je mail de volgende informatie:
-          Naam
-          Leeftijd
-          Telefoonnummer en mailadres
-          Acteerervaring
-          Eventuele zangervaring
-          Eventuele voorkeur voor auditie op 1 of 2 juli

terug naar overzicht