Audities Dance Date Noord voor ervaren amateurdansers

20 augustus 2015

 Holland Dance - Dance Date - Flyer 1_Page _1 (2)

De Inschrijvingen van Dance Date – Holland Dance zijn geopend!

Dansen is je passie. Je leeft dans, je denkt in dans, dans is waar jij voor in beweging komt. Je volgt lessen of zit in een dansgroep, maar het liefst zou je eens een volgende stap willen maken en ervaren hoe het is om op een professioneel podium te staan.

Holland Dance biedt je de unieke kans om in het landelijke project Dance Date met een professionele choreograaf te werken en je danservaring te verrijken. Gedurende een half jaar bereid je je voor op de première die in het Holland Dance Festival 2016 in Den Haag plaatsvindt. Geef je nu op voor de auditie bij jou in de buurt.

Choreografen

Tijdens de Dance Date van Holland Dance heb jij de kans om in een werk van een van de beste choreografen te dansen: Fang-Yu Shen/Scapino Ballet RotterdamSamir CalixtoJiří Kylián (Repertoire: ‘Sechs Tänze’), Nederlands Dans Theater (Repertoire Johan Inger ‘I New Then’)Lloyd Marengo (Hiphop Streetstyles), Junadry Leocaria (Experimental Waacking), Joost Vrouenraets en Koen Brouwers & Roemjana de Haan.

Auditie Noord

In Noord worden de audities op zaterdag  26 september gehouden in Keunstwurk (Leeuwarden) en krijgen amateurdansers de mogelijkheid om te werken met latin choreografen Koen en Roemjana. Zelf omschrijven Koen & Roemjana de stijl waarin de Dance Daters kunnen auditeren  ‘theatrale partnering-latin’. Dit zal dus veel breder gaan dan ‘puur’ latin. Het duo ‘Koen en Roem’ is dan ook op zoek naar talentvolle dansers en danseressen die het liefst ‘onderlegd zijn in meerdere stijlen met een gefundeerde techniek’.  

Ook Urban choreografen Lloyd Marengo (Hiphop Streetstyles) en Junadry Leocaria (Experimental Waacking) zijn aanwezig en zullen in een gezamenlijke auditie ieder hun dansers (het maakt niet uit in welke stijl  je danst) uitzoeken voor een eigen choreografie.

Op deze auditiedag is er ook de mogelijkheid om als bestaande dansgroep auditie te doen. De choreograaf die met de geselecteerde moderne/contemporary dansgroep aan de slag zal gaan is Samir Calixto.

Voor wie?

Tijdens de audities voor Dance Date verwelkomen wij (ver)gevorderde en ambitieuze amateurdansers (vanaf 14 jaar), studenten van de vooropleiding Dans en MBO-studenten Dans.

Meer informatie en inschrijven

 

 

terug naar overzicht