Amateurkunstenaars taal gezocht voor Tine Clevering-Meijer prijs

Amateurkunstenaars taal gezocht voor Tine Clevering-Meijer prijs

26 januari 2016

Tine Clevering-Meijer prijs

Het Prins Bernhard Cultuur Fonds Groningen is op zoek naar amateurkunstenaars op het gebied van taal. Zij kunnen meedoen aan de Tine Clevering-Meijer prijs en daarmee een geldbedrag van 5000 euro winnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt op een van de werkterreinen van het Prins Bernhard Cultuur Fonds: geschiedenis, letteren, theater en muziek, beeldende kunst, monumentenzorg en natuur en wetenschap.

Taal

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is voor dit jaar op zoek naar amateurs die zich bezighouden met taal, zowel Nederlands als Gronings. Het mag gaan om proza en poezie, maar ook om rap, blog, vlog en songtekst. Het Cultuurfonds nodigt Groningers uit om recent werk in te zenden. De jury let o.a. op presentatie/ uitstraling, kwaliteit, creativiteit, gedrevenheid en originaliteit. Ze zijn vooral op zoek naar niet eerder gepubliceerd werk. Jongeren worden nadrukkelijk gevraagd om mee te doen.

Meer weten of meedoen?

De inzending moet voor 1 maart 2016 in het bezit zijn van het Prins Bernhard Cultuur Fonds Groningen, postbus 610, 9700 AP Groningen. Tel.nr. 050-3164936 of stuur een mail. De prijs wordt op donderdag 26 mei uitgereikt. De jury bestaat uit Ab Meijerman (voorzitter), Tineke Abelen, Geert Oude Weernink, Renske Singraven en Liesbeth Annokkee.

terug naar overzicht