Acteertalent gezocht! (1)

22 mei 2018

SBS6 presenteert een acteercompetitie waaraan heel Nederland kan meedoen en waarbij een échte rol in een Nederlandse film of tv-serie te winnen is!

Het is geen doorsnee acteertalentenjacht, waarbij mensen naar een studio komen om op een kale studiovloer een scène te spelen. Integendeel. Iedereen die een acteercarrière ambieert, mag een zelfgemaakt filmpje insturen, waarin je een beroemde scène uit een film of serie naspeelt. De audities vinden dus plaats in de eigen omgeving van de kandidaten: van de huiskamer tot het toilet, en van de werkvloer tot de sportclub.

De jury selecteert de meest veelbelovende kandidaten: zij mogen een échte auditie doen. Deze opdracht is ook op locatie, met een beroemde acteur of actrice als tegenspeler. De kandidaten die hun auditie overleven, gaan door. Na het spelen van  sketches, persiflages en beroemde film- en improvisatiescènes, is de grote winnaar bekend: zijn of haar naam pronkt binnenkort op de aftiteling van een Nederlandse film of serie!

Heel Nederland, van jong tot oud, kan meedoen: mensen die nog nooit hebben geacteerd, professionele figuranten, amateuracteurs en zelfs (semi)profs. Iedereen die denkt dat hij of zij het nieuwe Nederlandse acteertalent is, kan zich hier opgeven

terug naar overzicht