HAEDER MAK_2017

MAK

De maand juni staat elk jaar in het teken van de Maand van de Amateurkunst (MAK). In deze maand:

  • besteden wij extra aandacht aan de activiteiten van amateurkunstenaars in Groningen
  • worden speciale activiteiten georganiseerd voor amateurkunstenaars

In juni 2018 richten we ons op het vergroten van podia mogelijkheden voor amateurverengingen / -organisaties. Ben je nog op zoek naar een podium? Bekijk deze lijst met diverse podia in stad & ommeland, wie weet zit er iets voor je bij!

Daarnaast organiseren we een aantal workshops vanuit onze VRIJDAG Academy in het kader van deskundigheidsbevordering. Zodra hier meer over bekend is zal het te zien zijn op onze website en in onze nieuwsbrieven.

 

VRAAG HET AAN VRIJDAG!

Wij ondersteunen alle amateurkunstenaars in Stad en Ommeland. We geven adviezen, organiseren workshops en masterclasses, we bieden netwerken en we hebben overzichten van podia en fondsen. We helpen iedereen die actief is of wil zijn in zijn vrije tijd op het gebied van kunst en cultuur!

Door middel van jouw profiel op onze site, verbinden wij je met de rest van Groningen. We nodigen je dan graag uit voor tal van interessante activiteiten en bijeenkomsten, houden je op de hoogte van ontwikkelingen in het culturele veld en we promoten jouw activiteiten actief mee. Dus aarzel niet en vraag het aan VRIJDAG! 

Heb je nog geen profiel? Maak er één aan en vul hem met foto's en linkjes naar je eigen social media. Hiermee wordt je zichtbaar in ons netwerk en komen je activiteiten bij ons in de agenda.

 

WAT DE F.A.Q. IS DE MAK? 

F.A.Q. = frequently asked questions (vertaling: veel gestelde vragen)

1.    Wat is de MAK?

De MAK staat voor de Maand van de Amateurkunst. In juni worden door heel Nederland amateurkunstenaars in de schijnwerpers gezet. Ben jij gek op schilderen, fotografeer jij in jouw vrije tijd, is zingen of muziek maken jouw grote passie of ben jij amateurkunstenaar op een ander gebied? Dan is de MAK een uitstekende gelegenheid om extra publiciteit te krijgen. Zet je activiteit in onze agenda (via jouw profiel) en wij zorgen voor extra publiciteit! Zoek je nog een podium? Dan helpen wij graag mee!

2.    Wanneer mag ik mee doen met de MAK?

De MAK is van 1 tot en met 30 juni. Iedereen die vanuit een amateurgezelschap / organisatie of voor amateurkunstenaars een activiteit organiseert kan mee doen met de MAK. Je kunt meedoen door jouw activiteit toe te voegen aan onze agenda, maar je kunt ook mee doen door één van de activiteiten te bezoeken. In de maand juni staan alle activiteiten van amateurkunstenaars in stad & provincie Groningen (en landelijk via IkToon) in de schijnwerpers!

3.    Ik wil een evenement organiseren in de MAK maar ik weet niet hoe ik subsidie aan moet vragen, kan VRIJDAG dan ook helpen?

VRIJDAG kan je helpen bij de fondsenwerving. We zoeken voor je uit welke fondsen het beste bij jouw evenement passen en kunnen meelezen met je aanvraag. Daarnaast organiseren wij workshops Fondsenwerving. Dan kun je het binnen no time zelf!

4.    Ik ben geen amateurkunstenaar maar ik bezoek graag voorstellingen, optreden en exposities, kan ik dan ook mee doen met de MAK?

In de MAK zijn er allerlei verschillende activiteiten waar je heen kunt gaan. Dus ook als je zelf geen amateurkunstenaar bent, kun je genieten van de Maand van de Amateurkunst. 

5.    Waar kan ik vinden wat er allemaal te doen is in de MAK? 

 Bekijk hier de MAK agenda

 

6.   Wat heeft VRIJDAG met de MAK te maken?

VRIJDAG is coördinator van de MAK in Groningen en zorgt ervoor dat jij in contact komt en hulp krijgt bij jouw vragen op het gebied van jouw talent, hobby of passie.

7.   Wie doen er nog meer mee met de MAK? 

VRIJDAG heeft in de Stad en de provincie een aantal partners gevonden die mee doen met de MAK. Zij organiseren activiteiten of stellen hun podia beschikbaar. Onderstaande partners hebben meegedaan in de afgelopen edities: 

Galerie de Smederij

Kielzog

Cultuurhuis de Klinker

Biblionet Groningen (meer dan 40 locaties door de hele provincie!)

der Aa-theater

Martiniplaza 

vanBeresteyn 

Baron Theater 

En uiteraard onze eigen podia!

 

Een korte terugblik op de MAK 2016: