HAEDER MAK_2017

MAK

De maand juni stond dit jaar wederom in het teken van de Maand van de Amateurkunst (MAK). De afgelopen maand hebben er allerlei activiteiten plaatsgevonden in het kader van de MAK. Van dansvoorstellingen tot klassieke muziek tot cabaret. Als afsluiter kun je vrijdag nog naar het Bernouilleplein voor Korreweg Klassiek. Voorafgaand aan de voorstelling van het NNO is een prachtig voorprogramma van VRIJDAG voor jou samengesteld. Wees welkom op 30 juni om 19.00 uur op het Bernouilleplein in de Korrewegwijk!

Wij zijn heel benieuwd hoe jij de MAK hebt ervaren. Heb je meegedaan en zou je met ons willen brainstormen over de MAK 2018? Of heb je niet meegedaan en wil je meer weten over de MAK? Stuur dan een mailtje naar mak@bijvrijdag.nl. 

-----

Wil jij weten wat er allemaal gaande is in Stad en Ommeland op het gebied van kunst en cultuur?

Wil je zingen en zoek je een koor?

Ben je lid van een theatervereniging en wil je zelf het licht en geluid verbeteren?

Ben je op zoek je een ander podium?

Wil je je kunstwerken exposeren?

Kan je hulp gebruiken bij het aanvragen van subsidie?

VRAAG HET AAN VRIJDAG!

Wij ondersteunen alle amateurkunstenaars in Stad en Ommeland. We geven adviezen, organiseren workshops en masterclasses, we bieden netwerken en we hebben overzichten van podia en fondsen. We helpen iedereen die actief is of wil zijn in zijn vrije tijd op het gebied van kunst en cultuur!

Door middel van jouw profiel op onze site, verbinden wij je met de rest van Groningen. We nodigen je dan graag uit voor tal van interessante activiteiten en bijeenkomsten, houden je op de hoogte van ontwikkelingen in het culturele veld en we promoten jouw activiteiten actief mee. Dus aarzel niet en vraag het aan VRIJDAG! 

Heb je nog geen profiel? Maak er één aan en vul hem met foto's en linkjes naar je eigen social media. Hiermee wordt je zichtbaar in ons netwerk en komen je activiteiten bij ons in de agenda.

In de maand juni, de Maand van de Amateurkunst (MAK) wordt er extra publiciteit gegeven aan jouw activiteiten die bij ons in de agenda staan! 

Wat de F.A.Q. is de MAK? 

F.A.Q. = frequently asked questions (vertaling: veel gestelde vragen)

1.    Wat is de MAK?

De MAK staat voor de Maand van de Amateurkunst. In juni worden door heel Nederland amateurkunstenaars in de schijnwerpers gezet. Ben jij gek op schilderen, fotografeer jij in jouw vrije tijd, is zingen of muziek maken jouw grote passie of ben jij amateurkunstenaar op een ander gebied? Dan is de MAK een uitstekende gelegenheid om extra publiciteit te krijgen. Zet je activiteit in onze agenda (via jouw profiel) en wij zorgen voor extra publiciteit! Zoek je nog een podium? Dan helpen wij graag mee!

2.    Wanneer mag ik mee doen met de MAK?

De MAK is van 1 tot en met 30 juni. Iedereen mag mee doen met de MAK. Je kunt meedoen door jouw activiteit toe te voegen aan onze agenda, maar je kunt ook mee doen door één van de activiteiten te bezoeken. In de maand juni staan alle activiteiten van amateurkunstenaars in stad & provincie Groningen (en landelijk via IkToon) in de schijnwerpers!

3.    Ik wil een evenement organiseren in de MAK maar ik weet niet hoe ik subsidie aan moet vragen, kan VRIJDAG dan ook helpen?

VRIJDAG kan je helpen bij de fondsenwerving. We zoeken voor je uit welke fondsen het beste bij jouw evenement passen en kunnen meelezen met je aanvraag. Daarnaast organiseren wij workshops Fondsenwerving. Dan kun je het binnen no time zelf!

4.    Ik ben geen amateurkunstenaar maar ik bezoek graag voorstellingen, optreden en exposities, kan ik dan ook mee doen met de MAK?

In de MAK zijn er allerlei verschillende activiteiten waar je heen kunt gaan. Dus ook als je zelf geen amateurkunstenaar bent, kun je genieten van de Maand van de Amateurkunst. 

5.    Waar kan ik vinden wat er allemaal te doen is in de MAK? 

 Bekijk hier de MAK agenda

 

6.   Wat heeft VRIJDAG met de MAK te maken?

VRIJDAG is coördinator van de MAK in Groningen en zorgt ervoor dat jij in contact komt en hulp krijgt bij jouw vragen op het gebied van jouw talent, hobby of passie.

In het kader van de MAK organiseren we een aantal speciale activiteiten:

Workshop Marketing op 31 mei: wil je meer weten over hoe je je groep/club/vereniging nog beter kan profileren via social media, leer je ‘unique selling point’ in te zetten en krijg inzicht en tips om jezelf beter op de kaart te zetten!

Workshop Fondsenwerving op 8 juni: wil je financiering voor je plannen? Bekijk het overzicht van fondsen en subsidiemogelijkheden en doe mee met de workshop!

Fotowedstrijd ‘Het land voor mij…..’ met tentoonstelling!

 

7.   Wie doen er nog meer mee met de MAK? 

VRIJDAG heeft in de Stad en de provincie een aantal partners gevonden die mee doen met de Maand van de Amateurkunst (MAK). Zij organiseren activiteiten of stellen hun podia beschikbaar. Onderstaande partners doe mee: 

Kielzog

In juni biedt het Kielzog een speciale MAK-korting! Bijvoorbeeld normaal zou een orkest, koor of balletschool € 900,00 (ex BTW) betalen voor een uitvoering met generale op dezelfde dag.

Maar voor juni biedt het Kielzog dit aan voor € 750,00 (excl. BTW). Dat is inclusief huur (12.00-24.00 uur), 1 technicus en 1 stagiair technicus, basis geluid en licht en kaartverkoop (1 uur voor aanvang van een voorstelling + via onze website). Wat er dus nog bij kan komen zijn een beamer (€ 100,00), gestemde vleugel (150,00) en horeca (eigen horeca is niet toegestaan, gebruik is afhankelijk van eigen wensen).

Cultuurhuis de Klinker

Biblionet Groningen (meer dan 40 locaties door de hele provincie!)

der Aa-theater

Martiniplaza 

vanBeresteyn 

Baron Theater 

En uiteraard onze eigen podia!

 

Een korte terugblik op de MAK 2016: