34956173480_374a 5889d 1_k (1)

De Kelder

In onze expositieruimte De Kelder aan de Walstraat organiseren wij zo'n 6 tentoonstellingen per jaar. Hier geven wij amateurkunstenaars een podium en exposeren professionele kunstenaars ter inspiratie. Bij een aantal tentoonstellingen wordt een speciale randprogrammering georganiseerd.

OPENINGSTIJDEN DE KELDER

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 23.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 14.00 uur

Toegang is gratis! De Kelder is gesloten tijdens feestdagen en vakanties.

 

DEZE EXPOSITIE IS MOMENTEEL TE ZIEN:

13 oktober t/m 16 november Boekkunst

In het kader van de Week van het Kunstenaarsboek 2018 (WKB18) tonen amateurkunstenaars uit stad en provincie hun kunstenaarsboeken in De Kelder. Lees hier meer over de tentoonstelling en bekijk hier de flyer.

Bekijk hier de foto's van de opening van 13 oktober

Extra activiteiten

Kunstenaarscafé 17 oktober, 19.30 uur, VRIJDAG Walstraat. Kom in gesprek met Bart Nijstad en Sanne Boekel. Aanmelding is niet noodzakelijk.

Workshops Een boekenkast vol geheimen (4-12 jaar) 23-25 oktober, VRIJDAG Walstraat. In deze workshop verdwaal je in een boek en bedenk je nieuwe verhalen en grappige fantastische geheimen. We kruipen en wandelen dwars door het boek en maken hier theater. lees meer!

Deze tentoonstelling is onderdeel van de Week van het Kunstenaarsboek van Art=BOOK. Van 13 t/m 20 oktober zijn op 26 locaties in de stad diverse exposities, lezingen, workshops en performances.

 Opening 1

Opening 2

Opening tentoonstelling Boekkunst op zaterdag 13 oktober 2018 (foto: Paula Mulder)

 

EERSTVOLGENDE TENTOONSTELLING

december - januari 2019 Bas Steens

 

DEZE EXPOSITIES ZIJN REEDS GEWEEST:

8 t/m 28 september 2018 

Tentoonstelling beeldhouwgroep ‘van idee tot verbeelding’ 

Resonantie Ruimtelijk werken

Wat blijft er bewust of onbewust in ons hoofd hangen bij het kijken naar een schilderij? En hoe verwerken wij deze indruk?

De geëxposeerde ruimtelijke werken zijn geinspireerd op het kijken naar werken van klassieke meesters. De aanleiding hiervoor was de kennismaking met de werkwijze van de Franse beeldend kunstenaar Fabienne Verdier.

Alle exposanten zijn deelnemers van beeldhouwgroep Van idee tot verbeelding o.l.v Wia van Dijk, kunstenaar docent bij VRIJDAG. 

De flyer over de tentoonstelling kun je hier  bekijken! 

Extra: Kunstroute expOOST

Sda

Op 15 september is deze tentoonstelling onderdeel van de Kunstroute expOOST. De tentoonstelling is dan van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken.

Extra: Workshop 'Wat zie je - wat resoneert'

Geinspireerd door de werkwijze van de franse beeldend kunstenaar Fabienne Verdier nemen we in deze workshop op 26 september schilderwerken van enkele oude meesters onder de loep. 

 

John Krop

'Beeld' - John Krop

 

De opening van de expositie Resonantie (foto's)

IMG_4586

IMG_4604

IMG_4576

 

11 juni t/m 20 juli 2018 AFV Daguerre tentoonstelling 'Portretteer een vereniging'

De Amateur Fotografen Vereniging Daguerre exposeert de series die door haar leden zijn gemaakt van verschillende amateurgezelschappen.
De opdracht aan de fotografen was om in een serie van 5 foto's de vereniging te portretteren. Elke serie laat zien wat de fotograaf kenmerkend vindt aan de vereniging. Dat kan iets heel gewoons zijn maar ook iets heel specifieks. Laat je verrassen door de verschillende interpretaties van de opdracht.

Persfoto Daguerre

Fotograaf: Jan Doddema Titel: 'Dame door het gordijn'

Actrice van Muziektheater de Kanaalstreek

De opening van de expositie AFV Daguerre (foto's)

Webp .net -resizeimage

Webp .net -resizeimage (1)

Webp .net -resizeimage (2)

Fotograaf: Jan Hendrik van der Veen

9 maart t/m 25 mei 2018:

Henrik Kröner - C'mon C'mon Cameleon!

Kröner is schilder en een belangrijk aspect in zijn werk is kleur. Tijdens de expositie zal hij een nieuwe serie werken tonen die geïnspireerd zijn op de kleurentheorie van de Duitse romanticus Philipp Otto Runge.

Voor meer informatie klik hier

Henrik Kroner

 

WAT IS EEN KUNSTENAARSBOEK?

Conceptueel kunstenaar Ulises Carrión (1941-1989) omschreef het als “een autonome en onafhankelijke vorm met daarin wellicht een tekst die de vorm benadrukt.”

WEEK VAN HET KUNSTENAARSBOEK

WKB18 is een initiatief van ARTisBOOK om aandacht te vestigen op de veelzijdigheid van kunstenaarsboeken. Samen met 25 musea en instellingen organiseren zij tussen 13 en 20 oktober exposities, lezingen, workshops en performances.

KUNSTENAARSBOEKENCAFÉ EN WORKSHOPS

Op 17 oktober wordt er een kunstenaarsboekencafé georganiseerd